Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün akşam saatlerinde sona eren Bilim Kurulu Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, Ramazan boyunca uygulanması beklenen tedbirler ile ilgili kurulun önerdiği tavsiyeleri ve koronavirüs pandemisinde son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 

BAKAN KOCA: "ARTAN VAKALARDA SORUMLU HEPİMİZİZ"

Basın toplantısında bir gazetecinin "Bilim Kurulu 'tam kapanma'yla ilgili ne önerdi? Bir diğer sorum, bu artan vaka sayılarının sorumlusu gerçekten vatandaş mı?" diye sordu. 

Bakan Koca, "Sorumlu hepimiziz. 84 milyon ve Bilim Kurulu başından beri bu salgının bulaşın nasıl olduğunu hep anlatageldi. Özellikle şu dönemde varyantların da daha yoğun olmayısıyla birlikte yakın temasla bu virüsün çok kolay bulaştığını biliyoruz. O nedenle 84 milyon vatandaşımız, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları kaybetmemem adına hepimizin üzerine düşenleriyaparak bu kazanımları kaybetmeme çabası içinde olmalıyız. 

TAM KAPANMA OLACAK MI? OLMAYACAK MI?
BAKAN KOCA ÇOK ÖNEMLİ İPUÇLARI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülke olarak Ramazan ayını dinlenerek geçirileceği açıklamasını hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu, öneri anlamında alternatifli yaklaşımlarını ortaya koydu. Bunları ben yarın Kabine'de sunmuş olacağım. Dolayısıyla Kabine'de tartışılır olacak alternatifleriyle birlikte" şeklinde konuştu.

"ALTERNATİFLİ KISITLAMA GÜNDEMDE"

Toplumun kısıtlamalar karşısında sosyolojik, psikolojik ve ekonomik yapısının da dikkate alınacağını söyleyen Bakan Koca 'alternatifli kısıtlama' önerisini gündeme getirdi. İşte o açıklama:

"Sonuçta bilim insanı olarak sizin söyledikleriniz daha farklı olabilir, ama toplumun sosyolojik yapısı da var. Psikolojik yapısı da var, ekonomik yapısı da var. Bu dengeyi kurarak bir iradenin karar vermesi gerekiyor. Bu anlamda Bilim Kurulu da önerilerini yapmış olacak. Dolayısıyla, alınacak kararlar tartışılarak bütün bu dengeler gözetilerek sonuçka alınmış olur. Cumhurbaşkanımız da tensipleri halinde önerilen ve tartışılan konuları zaten açıklamış olur."

Editör: TE Bilisim