Kaza Ordu-Samsun karayolu üzerinde Çalışlar 21 Köprüsü önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Trabzon'dan İstanbul istikametine giden Mecit Can'ın kullandığı 34 LR 2461 plakalı minibüs, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu önce yol kenarındaki korkuluklara çarptı, ardından sulama kanalına düştü.

Köprü ayaklarına çarparak durabilen minibüste yolcu olarak bulunan 6'sı çocuk 10 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada, sürücü Mecit Can, Hasan, Hüsnü, Elmas, Hasan Can, Recep, Emine, Fatma Beyza, Murat ve Ömer Halis Can yaralandı. Çevredeki vatandaşların kaza yerine koşması ve 112 Acil Servis ekiplerine bilgi vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi burada yaptı. Yaralılardan bir kısmı Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi ve Fatsa'daki özel bir hastanenin acil servislerine kaldırıldı. 

Kaza nedeniyle Samsun-Ordu karayolu bir süreliğine trafiğe kapanırken, güvenlik güçlerinin kontrolünde olay yeri temizleninceye kadar tek şeritten sağlandı. Jandarma  olayla ilgili soruşturma başlattı.  

Editör: TE Bilisim