ORDU - ORDU'da zaman zaman sosyal medyayı kullanarak toplumda infial yaratma amaçlı gerçek dışı itham ve iddialarda bulunan dedikoducular yine harekete geçti. Bu kez adres Fatsa'ydı. Fatsa'da Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin bir seyyar satıcıyı darp ettiği şeklinde iddia ve ithamlarda bulunuldu. Ancak sosyal yalancılar, bu kez seyyar satıcı tarafından yalanlandı. 

Fatsalı seyyar satıcı N.K'nın Fatsa Polis Merkezi Amirliği'ne verdiği ifadesinde, "Zabıta memurları ile aramda hiçbir fiziki müdahale olmadı" dediği ortaya çıktı.  

"KASAYI KENDİM DÜŞÜRDÜM"

16 Haziran Cuma günü sosyal medya hesaplarında Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Fatsa'da bir seyyar satıcıyı darp ettiği yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Seyyar Satıcı N.K Fatsa Polis Merkezi Amirliği'ndeki ifadesinde, "İki zabıta memuru tezgahın üzerinde bulunan mallarımı almak istedi. Kasaların iki tarafından birer taraflı çekiştirmeye başladık. Ben elimdeki kasayı zabıtanın elinden kurtarıp, aracımın üzerine koyduğum sırada, kasa yere düşerek marullar yere dağıldı. Bu sırada zabıta memurları ile aramda herhangi bir fiziki temas olmadı. Benim burnum kanamaya başladı. Burnumun neden ve nasıl kanadığını hatırlamıyorum. Zabıta amiri ve memurları bana vurmadılar, küfür etmediler. Sadece mallarımı almak istediler" şeklinde ifade verdi. 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA"

Konuya ilişkin Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden de yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada sosyal medyadaki yorumların tamamen asılsız, iftira ve gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan paylaşımlar olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda görevli zabıta memurları Fatsa ilçesinde yönetmeliğin yukarıda anılan maddesi ve ilgili diğer maddeleri uyarınca kanunlarla kendisine verilen görevleri yerine getirmiştir. Ancak bu esnada seyyar satıcı vatandaşla zabıta memurları arasında herhangi bir darp olayı olmamıştır. Bu durum, etraftaki görgü şahitleri ve seyyar satıcı vatandaşın beyanlarıyla sabittir. Seyyar satıcı vatandaş emniyet güçlerine verdiği ifadesinde olay esnasında burnunun kanadığını, ancak zabıta memurlarıyla burnunun kanamasına neden olacak herhangi bir fiziksel teması olmadığını kesin bir dille ifade etmiştir. Bu nedenle halkımızın bazı sosyal medya hesapları üzerinden Büyükşehir Belediyemizi ve zabıta memurlarımızı hedef gösteren asılsız paylaşımlara ve haberlere kesinlikle itibar etmemeleri önemle duyurulur."
Editör: TE Bilisim