MANİSA (SOMA) - Manisa'nın Soma İlçesi'nde özel bir şirket tarafından işletilen kömür madeninde trafo patlaması sonucu çıktığı ileri sürülen yangında, yaklaşık 300 işçi, yerin 2 kilometre altında mahsur kaldı. Ölüm haberlerinin geldiği Soma'da, hayatını kaybeden işçi sayısı kesin olarak netleşmezken, bu sayının artmasından endişe ediliyor.

"CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TALİMAT"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı telefonla arayarak, mahsur kalanların kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını verdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, İlçe Kaymakamı Bahattin Atçı'yı telefonla arayarak bilgi aldı. Çiçek, görüşmesinde çok sayıda işçinin çalıştığı ocaktaki kazada mahsur kalan işçilerin en kısa zamanda kurtarılmasını ümit ettiğini belirterek, yaralı işçilere de geçmiş olsun dileklerini iletti. 

"BAŞBAKAN ERDOĞAN, OLAYI YAKINDAN TAKİP EDİYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve bölge milletvekillerinin yola çıktığını belirterek, mahsur kalan işçilerin kurtarılması için AFAD başta olmak üzere diğer ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

"ÖLÜ SAYISI NETLEŞMEDİ" 

Kömür madeninde yaşanan olayın ardından hayatını kaybeden işçi sayısı netlik kazanmazken, bu sayının artmasından endişe ediliyor.

"MADENCİ YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ"

Kazanın duyulmasının ardından kömür madeninde çalışan işçi yakınları, maden ocağı ve Manisa Soma İlçe Devlet Hastanesi'nin bulunduğu bölgeye akın etti. 

"DESTEK EKİPLERİ YOLDA"

Soma'da yaşanan kaza sonrasında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı 15-20 kişilik kurtarma ekibi Zonguldak'tan Soma'ya gönderilirken, Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi'nin alarm durumuna geçtiği açıklandı. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yaptığı yazılı açıklamada, 55 personel, 17 araç ve çok sayıda ekipmanı bölgeye sevk ettiğini açıkladı. Açıklamada bölgeye 1 adet afet  müdahale aracı, 2 adet duman tahliyesi ve temiz hava aracı, 2 adet itfaiye aracı, 2 adet köpük aracı, 1 adet K-9 aracı, 2 arama kurtarma köpeği, 2 adet mobil büfe, 2 adet aydınlatma kulesi, 6 adet seyyar aydınlatma, 1 adet su ikmal aracı, 5 adet jeneratör, 50 adet temiz hava tüpü, 3 adet kamyonet ve 3 adet termal kamera gönderildiği belirtildi. 
Editör: TE Bilisim