Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK, TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında Ordu'da gerçekleştireceği gösteri uçuşu için prova yaptı.

Ordu'nun Altınordu ilçesi sahili üzerindeki prova uçuşu yoğun ilgi gördü. İzleyenler, time alkışlarla destek verdi. Bazı vatandaşlar, yapılan akrobasi hareketlerini cep telefonlarıyla kaydetti. Çift uçaklı prova uçuşu, yaklaşık 20 dakika sürdü.

SOLOTÜRK, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 29 Temmuz Cuma günü saat 14.30'da Ordu sahili üzerinde gösteri uçuşu yapacak.

Türk Hava Kuvvetleri'nin Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı olan F-16C Blok-30TM yani bilinen diğer adıyla F-16 Fighting Falcon jet 4.nesil savaş uçağını kullanarak Türk Yıldızları Hava Akrobasi ekibinin lideri olan SOLOTÜRK, ilk kez 14 Ocak 2010'da Hava Pilot Binbaşı Murat Keleş, Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Batmaz ve Hava Pilot Yüzbaşı Sedat Yalın Ahbab'ın kurucu ekip olarak seçilmesiyle kuruldu. Ana hava akrobasisi gösteri takımı Türk Yıldızları gibi Türk pilotlarının manevra kabiliyeti ve eğitim seviyesini izleyicilere sunan SOLOTÜRK, Hava Harp Akademisi'nde okuyan ve mezun olan genç teğmenlerin de en büyük hayali olarak biliniyor. 

Daha sonra Hava Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt, Hava Pilot Yüzbaşı Erhan Günar ve Hava Pilot Yüzbaşı Serdar Doğan'ın kullandığı SOLOTÜRK bugün de Hava Pilot Binbaşı Emre Mert ve Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı tarafından uçuruluyor. 

Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları en son 19 Ağustos 2017'de Ordu semalarında gösteri yapmıştı.

Editör: TE Bilisim