23 Nisan'da başlayıp 26 Nisan akşamı saatler 24:00'ü gösterdiğinde sona eren 4 günlük sokağa çıkma yasağı Ordu'da yine delindi. Yapılan tüm uyarılara rağmen hem ülke genelinde, hem de Ordu'da yasağa uymayanlara hem para cezası kesildi, hem de adli işlem yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararına uymayan 35 bin 422 kişi hakkındoa adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı. İçlerinde Ordu'nun da bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta toplam 63 milyon 640 bin vatandaş 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararına evlerinde kalarak uydu. Bakanlık, "Azda olsa bahse konu kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır" açıklamasını yaptı. 

ORDU'DAKİ DURUM

Ordu'da ise 4 günlük yasağı toplam 206 kişi ihlal etti. Ordu Valiliği bu 206 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldığını açıklarken Vali Seddar Yavuz, "4 günlük sokağa çıkma yasağına çok büyük oranda uyan sizlere çok teşekkür ediyorum. Salgın tehlikesi geçmiş değildir, lütfen dikkatli olalım" açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilisim