ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne 'böcek' bahanesiyle operasyon yaptıktan sonra 'böcek' diye adlandırdığı aparatın televizyonun uzaktan kumanda kablosu çıkması sonucu büyük bir meslek skandalına imza atan, ardından Aybastı'nın Perşembe Yaylası Şenlikleri'nde de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'la kavga ederek ikinci büyük bir skandala daha imza atan Ordu eski İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, son yayımlanan İçişleri Bakanlığı Yaz Kararnamesi'yle Ordu'daki görevinden alındı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 'Polis Başmüfettişi' olarak atandı. Ordu'da imza attığı skandallarla anılan Suat Çelik, giderayak bir skandala daha imza attı. 

Çelik, görevden alınması nedeniyle yazılı bir açıklama metni hazırladı. Hazırlanan metin Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında da yayınlandı. Çelik, açıklamasında, "26.10.2016 tarihinde başlamış olduğum Ordu Emniyet Müdürlüğü görevinden, 20.08.2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı Atama Kararnamesi ile terfien Özel Güvenlik Denetleme Başkanı olarak atanmam sebebiyle siz değerli hemşehrilerimizden ayrılıyorum. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve bana yeni görevimi uygun gören devlet büyüklerime teşekkürlerimi sunarım. Ordu'da görev yaptığım süre içerisinde her zaman yanımızda olan ve görev yapmaktan onur duyduğum sevgili Ordulu hemşehrilerimize ve meslektaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı. 

"KENDİNİ TERFİ ETTİRDİ AMA BİR AYRINTIYI UNUTTU"
Ancak Ordu'daki görevinden alınmadığı algısını yaratmak için "terfien" Özel Güvenlik Denetleme Başkanı olarak atandığını açıklayan Suat Çelik, Ordu İl Emniyet Müdürü olarak atanan ismin de, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mustafa Erduğan olduğunu atladı. Erduğan'ın atandığı makamı atlayan Suat Çelik, yaptığı skandal açıklamayla kendini terfi ettirirken, yerine aynı makamdan Ordu İl Emniyet Müdürü olarak atanan Emniyet Genel Müdürlüğü eski Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mustafa Erduğan'ı da, bir anlamda tenzili rütbeyle itham etti. 


İLGİLİ HABERLER:
Editör: TE Bilisim