Ordu Valisi Seddar Yavuz tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri bazı şahısların kaçak silah imalathaneleri kurduğu ve buralarda silah imal ederek Ordu, Giresun ve İstanbul'da piyasaya sürdüklerini istihbaratını alınca düğmeye bastı. 

POLİS TAM 4 AY PLANLI OLARAK ÇALIŞTI

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da koordinesiyle 4 ayın sonunda 20 şüphelinin kaçak imalathanelerde silah yapdıktalı ve pazarladıklarını, 10 şüphelinin de bu kaçakçılardan silah satın aldığını tespit etti. 

YOĞUN KAR YAĞIŞI ALTINDA OPERASYON!

Polisin operasyon kararı vermesiyle birlikte harekete geçildi. Karla kapalı yolların olması üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden destek alındı. Vali Yavuz, yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Yapılan aramalarda şüphelilerin ikametlerinin altında veya 'serender' adı verilen müştemilatlarda silah yapım atölyesinin olduğu, atölyeler içerisinde silah yapımında kullanılan torna makinaları, freze tezgâhları, silah kalıpları, mengeneler gibi birçok malzemenin yanı sıra çok sayıda imal edilmiş tabanca çerçeveleri, namlular, sürgüler, kabzeler ve icra yayları ele geçirilmiştir.


 
Operasyon kapsamında 9 silah imalathanesi, 9 adet el yapımı tabanca, 4 adet namlusu açılmaya hazır kurusıkı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 235 adet çeşitli ebatlarda tabanca fişeği ve 171 adet av tüfek fişeği ele geçirilmiş, ayrıca haklarında gözaltı kararı bulunan 27 şüpheli yakalanmıştır. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 12'si adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatına istinaden İl Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakılmıştır. 11.01.2018 tarihinde 15 şüpheli silah kaçakçılığı ve ticareti suçlamasıyla Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiştir. 1 şüpheli savcılıkça serbest bırakılmış, 8 şüpheli hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiş ve 6 şüpheli tutuklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilisim