ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Kent Konseyi'nin ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı Atatürk Kültür Merkezi'nde topladı. 10 maddelik gündemin üçüncü maddesinde yer alan protokol konuşmalarında ilk sözü OBB Başkanı Enver Yılmaz aldı. Yılmaz, Kent Konseyi tamamlanmamış ilçelerin en kısa zamanda bu yapılanmayı tamamlayacaklarını belirterek, amaçlarının da kollektif bir şekilde Ordu'nun tamamını yönetmek olduğunu söyledi. Bu zamana kadar yaşanan gecikmişliği de OBB'nin yeni yapılanmasına bağlayan Başkan Yılmaz, "Bizim irademiz her zaman Kent Konseyi'nin yanında olacaktır" dedi. 

"ÖNCEKİ BELEDİYE'Yİ ELEŞTİRDİ"

Geçmiş Belediye yönetimini de Kent Konseyi üzerinden eleştiren Yılmaz, o dönemin yerel idarecileri, yöneticilerinin Kent Konseyi'nin kararlarına uymadığını belirterek, "Şehrin gelişimine ve göreselliğine, estetiğine zarar verebilecek yapıların ortaya çıktığını malesef gördük" diye konuştu. Kendilerinin Kent Konseyi kararlarını dikkate alacaklarını söyleyen Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle havadan yaptıkları incelemeler hakkında da bilgi verdi. 

"ŞEYTANIN TEZEĞİ TARTIŞMASI"

Genel Kurul'da söz alan ve Ordu'daki noterler adına Kent Konseyi'ne katıldığını söyleyen Ordu 4.Noteri Mustafa Everdi'nin sözleri Genel Kurul'u karıştırdı. Everdi, deniz kenarında olan bir şehrin caddelerinin denize paralel değil, dikey olması gerektiğini belirterek, "Malesef Ordu bu kadar yeşil ve mavi bir güzelliğin içerisinde sanki şeytanın tezeği gibi duruyor" dedi. 

Everdi'nin bu benzetmesine salondaki bazı katılımcılardan tepki gelince, Everdi yeniden kürsüye çıktı ve şu sözleri söyledi: "Ben bunu telefrikten bakılınca gördüğüm anlamında söyledim. O çatıların hep aynı renk, tekdüze kırmızı kiremitlerin boyanmamış, simsiyah şehrin. Yoksa Ordu'nun bir aurası var. Bu hem doğal, hem de tarihsel bir aura. Ben Ordu'ya hiç görmeden, yeşile ve maviye olan tutkumdan dolayı geldim. Ordu'yu seviyorum"

BAŞKAN YILMAZ: "TEŞBİHTE HATA MİSALİ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz dah Genel Kurul'un son bölümünde yaptığı konuşmada, 'Şeytanın tezeği' benzetmesine katılmadığını belirtti ve o sözleri de 'Teşbihte hata' olarak tanımladı. Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "Teşbihte hata misali, o bölüm çıktıktan sonra o konuşmalara genel anlamda ben de katılıyorum tabi. Teleferiğin güzergahıyla ilgili çok itiraz etmiştik. Güzergahımızı teleferikle ilgili ben milletvekili olduğum dönemde, şiddetle şehrin üzerinden gitmesin. Ordu Lisesi'nin oradan kalksın, rıhtımın oradaki bir ayakla birlikte Boztepe'ye çapraz çıksın. Dolayısıyla üstten bakmasın diye, o tarihte kayıtlarda da vardır. Epey bir itirazımız olmuştu. Belki ileride ekonomimiz biraz daha düzgün hale geldiğinde böyle bir değişiklik yapabiliriz. Çünkü biliyorsunuz Ünye'de 2015 itibarıyla inşallah bir teleferik yapmış olacağız. Şehrin ana akislerinin hava alması hususu, tamamen doğru bir tespit."

Editör: TE Bilisim