Seçim bölgesi Ordu'da, yerel Tv52 Televizyonu'nun 'Gündem' programında Samet Yaşaryıldız'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Cumurbaşkanı Erdoğan'ı kast ederek "Tayyip Abi bizim başımızda. Türkiye'nin başında, partimizin başında. Memleketin başında, Dünya'nın lideri. Biz bu kaz kafamızla özür dilerim, kusura bakma; O'na kendi kendimize ihanet etmek gibi bazı şeylere yollara sapıyoruz. Teşkilat için demiyorum, yani Türkiye için söylüyorum" sözlerinden sonra "Tayyip Abi'ye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım ya, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" ifadelerini de kullanmıştı. 

"BEN ERDOĞAN'DAN MİLLETVEKİLLİĞİ TALEP ETMEMİŞ BİRİSİYİM"

Bu açıklaması sebebiyle başta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hem muhalefetin, hem de kendi partililerinin büyük tepkilerine hedef olan Yediyıldız, Odatv.com'dan Caner Taşpınar'a yaptığı açıklamada da, "Ben şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan'dan milletvekilliği talep etmemiş birisiyim. Tanışırız, görüşürüz. Kendisi emretmiştir, vekil olmuşumdur. Şimdi emrederse kalırım, emretmezse gider evimde rahat yatarım" açıklamasını yapmış, bir kez daha bu açıklaması sebebiyle tepkilere neden olmuştu.

TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Tepkilerin çoğalarak artması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de gündeme gelmesi nedeniyle gece yarısı sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulunarak kamuoyu ve Türk Milleti'nden özür diledi.

Başkan Güler'in bu projesi Ordu'ya sınıf atlatır! Başkan Güler'in bu projesi Ordu'ya sınıf atlatır!

Yediyıldız'ın özür metni şu şekilde:

"Kamuoyunun bilgisine. 22 Ocak 2023 tarihinde Tv52'de Samet Yaşaryıldız ile 'Gündem' programında yapmış olduğu açıklamalar esnasında sürçülisan ederek yanlış yorumlanmaya müsait maksadını aşın ifadeler ortaya çıktığını üzülerek ifade eder milletimizden özür dilerim."

"ENFLASYON NASIL DÜŞER BİLMİYORUM" DEMİŞTİ

Aynı zamanda Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TURKPA) Ekonomik İşbirliği Komisyonu üyesi de olan Yediyıldız, aynı programda kendisine yöneltilen "Enflasyon nasıl düşecek peki vekilim? Yani üç haneli rakamlara doğru gidiyor şu an  resmi enflasyon dahi. Nasıl düşer enflasyon?" şeklindeki sorusuna da "Yani ben nasıl düşeceğini bilmiyorum, ama Sayın Cumhurbaşkanımız Mart ayında daha da aşağıya inecek dedi. Benim ekonomiye aklım ermez, paraya da aklım ermez" sözleriyle de çok büyük tepki toplamıştı.   

ŞENEL YEDİYILDIZ KİMDİR?

27'nci Dönem AK Parti Ordu Milletvekili, Meclis Araştırma Komisyonu üyesi ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi üyesi olan Şenel Yediyıldız, 1953 yılında Ordu'nun Kabataş ilçesine bağlı Hoşkadem Mahallesi'nde dünyaya geldi. 

Bugün 70 yaşında olan Yediyıldız, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Göğüs Cerrahisi uzmanlığını aldı. 1990-2014 yılları arasında İstanbul Bezmiâlem Vakıf Gureba Hastanesi'nde çalıştı. Bu süreçte başhekim yardımcılığı ve başhekimlik görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Yediyıldız, TMBB kayıtlarına göre orta düzeyde İngilizce biliyor. 

TBMM'NİN EN PASİF MİLLETVEKİLLERİNDEN BİRİ

Yediyıldız, TBMM Yasama Faaliyetleri listesine göre bugüne kadar hiç ilk imzanın kendisine ait olduğu bir kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunmadı. Bugüne kadar hazırlanan 21 kanun teklifine sadece imza attı, 4 kez de hazırlanan Meclis Araştırması Önergeleri'ni imzaladı. 

Meclis'te biri milletvekili ant içme töreni olmak üzere Genel Kurul'da sadece 5 kez kürsüyü kullandı. Bunun dışında 8 kez de komisyon toplantılarında söz aldı.

Yine Meclis kayıtlarına göre Sahibi Olduğu Yazılı Soru Önergesi, İlk İmza Sahibi Olduğu Genel Görüşme Önergesi, İmzası Bulunan Genel Görüşme Önergesi, İlk İmza Sahibi Olduğu Meclis Soruşturması Önergesi, İmzası Bulunan Meclis Soruşturması Önergesi ve İlk İmza Sahibi Olduğu Meclis Araştırması Önergesi ise bulunmuyor.  

Editör: TE Bilisim