ORDU/ALTINORDU - Yaklaşık 2 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle mağdur olduklarını söyleyen ve özellikle ilçelerde çalışan işçilere Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem destek oldu. Sendika binasında işçi hakları için zehir zemberek konuşan Yöndem, şu ifadeleri kullandı:

"BİR TAKIM YÖNTEMLERLE ORDU BÜYÜKŞEHİR YAPILMIŞ"

"Bugün bu kentin her noktasına hükmeden Adalet ve Kalkınma Partili belediye başkanlarının tamamı, Ordu'nun Büyükşehir olması için Ankara'dan, İstanbul'dan, Türkiye'nin her yerinden hatta yurt dışından insanlar getirerek, yetmedi hayali insanları yazdırmak suretiyle bu kenti büyükşehir yaptılar. Bu kentin büyük ya da küçük olduğu zaten verilere baktığımızda TÜİK'in açıklamış olduğu verilere baktığımızda o zamanki yapılanın bir sahtekarlık olduğu da zaten çok net görülüyor. Bugün bizim milletvekilimiz 5'e inmiş, 6 milletvekili çıkarabilmek için 4 bin kişiye ihtiyacımız varsa, demek ki Ordu Büyükşehir olmamış. O zaman bir takım yöntemlerle Ordu Büyükşehir yapılmış. İşte biz de o dönem yapılan yanlışlıkları, yapılan hileleri gündeme getirdiğimizde bize dediler ki, siz Ordu düşmanısınız. Siz Ordu'nun kalkınmasını istemiyorsunuz. Büyükşehir para demek, Büyükşehir demek bolluk demek, bereket demek dediler. Bu konuda da belediye başkan adaylarının içerisinde en yoğun ve en şiddetli çalışan belediye başkanı da bugünkü Fatsa'yı yöneten Fatsa Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Anlayan'dır. Şimdi, geldiğimiz noktada bize bolluktan, bereketten bahsedenler bugün çalışanlarının maaşını veremiyor ve biz bununla ilgili bir kere daha sizinle bu konuyu paylaşmak durumunda kaldık."

"2 AY MAAŞ ALACAKLARI VAR"

"Maaş verilemeyebilir, maaş bundan önceki dönemlerde de verilemediği oldu. Bunlar olağan şeylerdir, bunlara bir itirazımız yok ancak itirazımız şurada başlıyor. Bu devir tasfiye sürecinde yani tüzel kişilikleri sona erdirilen belediyelerden bağlı bulunduğu ilçeye devrolan işçilerimiz ve onların da gönderdiği arkadaşlarımız 3 ay oldu, 2 ay maaş alacakları var. Ramazan ayını yaşıyoruz, belediye başkanları iftar sofralarında geziyorlar boy gösteriyorlar. Her gün bir mahallede, her gün bir köyde insanlara iftar veriyorlar ama çalışanlarının nasıl iftar ettiğini bilmiyorlar. Havuza verilen, kapatılan belediyelerden Fatsa Belediyesi'ne devrolan işçi arkadaşlarımız, iftarda çocuklarına götürecek ekmek parasını bulmaktan acizler. Buradaki esas çelişki, bu arkadaşlarımız Fatsa'da çalışıyorlar. Yasa böyle emrediyor, gidecekleri kuruma gidene kadar orada hizmet üretmek zorundalar ve ücretlerini de oradan almak zorundalar. Ancak ücret almaya gelince bu arkadaşlarımıza ücret verilmiyor. Fatsa'ta çalışan diye eski çalışanlar, Fatsa'nın kendi personeli maaşlarını alıyor ama buradaki arkadaşlarımız almıyor. Bunun bir açıklaması olabilir mi?"

"BOY GÖSTERECEKLERİNE ÇADIR KURACAKLARINA İŞÇİLERİN MAAŞLARINI VERSİNLER"

Bugün gittim. Fatsa Belediyesi'nde benim çok aklımın almadığı, mantığımın kabul etmediği açıklama ile bunu geçiştirmeye çalıştılar. Eğer bir kurumda sıkıntı varsa, bu sıkıntı paylaşılır. Kaynaklar az gelmiş olabilir bunun çözümü yol ve yöntemi gelen paranın herkese eşit verilmesidir. Ramazan ayını idrak ediyoruz, seslenmek istiyorum. Ramazan'da boy göstereceklerine, Ramazan çadırları kuracaklarına önce çalıştırdıkları işçilerinin maaşlarını, ikramiyelerini versinler çağrısını yapmak istiyorum."  

"CEBİMDE 4 TL VAR"

Kapatılan Bolaman Belediyesi personellerinden 23 yıllık kadrolu belediye işçisi Halil Kulaksız işe şu ifadeleri kullandı: "23 senelik de işçiyim Bolaman'da. Kadrolu işçiyim. Belediyemiz kapatıldı. Kapatılmadan önce de baya bir sıkıntılarımız oldu ama muhatap bulamamamızın sıkıntısını çok yaşıyoruz. Cebimde size yeminle söylüyorum 4 lira param var. 3 çocuğum var birisi üniversitede, ikincisi lisede, üçüncüsü de ilkokulda okuyor. Mart'ın 30'undan beri çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Ilıca Belediyesi, Yalıköy, Bolaman. Çok kötü sıkıntılar çekiyoruz. Şirket elemanı gibi çalışmaya devam ediyorum."
Editör: TE Bilisim