ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa'da sel felaketinden zarar gören Ilıca, Yavaş, Uzundere ve Üzümlüce mahallelerinde incelemelerde bulundu. Ak Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak,  Metin Gündoğdu, Ergün Taşcı, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile birlikte afet bölgelerini gezen Başkan Enver Yılmaz, "Devletimiz ve Hükümetimiz bu yaraları saracak güçtedir" diye konuştu.
 
"AFAD BAŞKANI BÖLGEYE GELİYOR"
 
Mahallelerde yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, dört günde metrekareye düşen toplam yağış miktarının 344.8 kilogram olduğunu söyledi. Başkan Enver Yılmaz, "Yağışların sele dönüşmesiyle birlikte vatandaşlarımız yol, su, kanalizasyon ve köprüler olmak üzere ciddi bir afete maruz kaldı. Bu çerçevede AFAD Başkanımız, ilgili Başbakan Yardımcımızın talimatıyla ilimizde olacak" diye konuştu.
 
"SELİN YARALARI SARILACAK"
 
"Allah bir daha böyle büyük felaketler yaşatmasın" diyen Başkan Yılmaz, "Afet dedikleri bu olsa gerek. Dün burada bir evde bulunan ailenin sel suları nedeniyle helikopter talepleri oldu. Bu da yaşanan afetin büyüklüğünü gösteriyor. Hasar tespitlerini ilgili birimler yapacak. Bizler de, yerel yönetimler olarak yaraları bir an önce saracağız. Sadece bu bölgede yıkılan ve kullanılamaz hale gelen 6 köprü var. Vatandaşlarımız bayram gününde ciddi bir afete maruz kaldı. Herkese büyük geçmiş olsun" dedi.
Editör: TE Bilisim