ORDU - Kurban Bayramı arifesinde Garnizon Şehitliği'nin sahipsiz bırakıldığını ileri süren şehit annesi Fatma İnan, yetkililerin ilgisizliğine yakındı. Ordu'da yetkililer, ilgililer belki de Kurban Bayramı öncesinde kendilerine göre her türlü hazırlığı yapıp, gereken tedbirlerini aldılar ama bir şehit ailesi için en acı tablo, "Vatan sağolsun" diyerek toprağa verdikleri çocuklarının böylesi bir günde unutulması, yalnız bırakılması oldu.

Şehit Annesi Fatma İnan, "Şehitlerimiz Allah'a emanet! Şehitlerimizin yanında kimse yok. Arife Günü'nde kapıyı biz açıyoruz. Niye biz açıyoruz?" diye sordu Ordu'nun yetkililerine. Sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün burada büyüklerimizin olması lazımdı. Neredeler? Hani neredeler? Bir yemeğe çağırıyorlar. Yok çocukları gelmesin. Yok şu olsun, bu olsun. Başka birşey yok daha. Herkes onların yemeğine kalmış değil. Allah'a şükür yağıyla herkes kavruluyor ama onların bizim yanımızda olması lazım. Çocuklar kaç yaşında diyorlar bana. Ben de söyledim. Birisi üniversiteye gidiyor, birisi... Onları getirmeyin siz gelin. Hangi anne evde çocuklarını bırakır da yemeğe gelir? Biz yemekte falan değiliz. Yemek değil, hayır ama onlar yapamıyorlar"
Editör: TE Bilisim