ORDU - Vali Seddar Yavuz, ilk olarak 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Emrah Sapa'nın Korgan ilçesinin Sarıalıç Mahallesi'nde bulunan kabrini ziyaret ederek, dua etti.
 
Vali Yavuz daha sonra beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan, Korgan Kaymakamı Faruk Doğru, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ile birlikte şehidin  aynı mahallede ikamet eden babaannesi Emine Sapa'nın evine giderek, başsağlığı dileğinde bulundu ve taziye dileklerini iletti.
 
Şehit babaannesi Emine Sapa ile bir süre sohbet eden Vali Yavuz, "Şehit ailelerimiz bizim baş tacımızdır ve her zaman  onların yanında olduğumuzun da özellikle altını çizmek isterim. Ay yıldızlı, al bayrağımızın vatanımız üzerinde halen özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. 15 Temmuz'da bu ülkenin geleceği için canını ortaya koyan genç kardeşimizi diğer şehitler gibi unutmayacağız. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.
 
Şehit Emrah Sapa'nın babaannesi Emine Sapa, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, Vali Seddar Yavuz'a teşekkür etti.

Kalkışma hareketini işten yeni geldiği evinde, televizyon yayınından öğrenen 31 yaşındaki Emrah Sapa, savaş uçaklarının kalkışını engellemek için 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'na giderek, komutanlığın önünde darbeci askerlere karşı direndiği sırada  başından vurularak yaralanmış, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehitlik mertebesine ulaşmıştı.
Editör: TE Bilisim