Deniz trafiğinin canlı olarak izlenebildiği marinetraffic.com adlı internet sitesinden elde edilen bilgilere göre bu sabah erken saatlerde Kırım Yarımadası'nda tarihi bir şehir olarak bilinen Kerç Boğazı'ndan demir alarak Samsun'a hareket eden Panama bandralı Volgo Balt 214 isimli, 1978 yapımı 114 metre uzunluğunda, 2 bin 516 gros tonluk kargo gemisi, Karadeniz'de Samsun'un 77 mil yani yaklaşık 125 km açığında battı. 

ACI BİLANÇO: 6 KİŞİ ÖLDÜ

Gemiden gönderilen imdat sinyallerini sabah saat 08:10'da aldıklarını ve derhal harekete geçtiklerini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, 13 kişilik gemi personelinden 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Kaymak, "Malesef üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Panama bandralı bir yük gemisi sabah 7,5-8 civarında tahmin ediyoruz Samsun'a 80 mil uzaklıkta, tahminen 120 kilometrede.b Sahil Güvenlik Komutanlığımız harekete geçti. Hava şartları kötü olduğu için helikopterlerle kurtarma faaliyetlerine devam edebildik. Şu an itibarı ile gemide 13 mürettebatın olduğu tespit edildi, bunlardan 7'si sağ olarak kurtarıldı. Geriye kalan 6 kişinin ölmüş olma ihtimali yüksek. Onların de 2'si getirildi, diğerlerini kurtarma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.  

Samsun Valiliği de, gemideki 13 mürettebattan 9'unun Ukrayna, 2'sinin Azerbaycan ve 2'sinin de Rus uyruklu olduğunu açıkladı. Ayrıca 1 uçak, 4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör,  2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.

İNTERNETTEN CANLI İZLENEBİLİYOR

Öte yandan deniz trafiğinin canlı olarak izlenebildiği  marinetraffic.com adlı internet sitesindeki verilere göre, geminin battığı nokta da açıkça gözlemlenebiliyor. Olay yerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 88 metre boyundaki 1700 gros tonluk TCSG Dost korveti ve 36 metre boyundaki TCSG 87 Sahil Güvenlik botu ile bir de römorkor bulunuyor. 

GEMİ TRAFİĞİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim