ORDU - Ordu'dan bugün ayrılan Sakarya'nın yeni Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu ile birlikte Sakarya'ya geldi.

Sakarya protokolü tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu'nu AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, İl Garnizon Komutanı Albay Sebahattin Kalkan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, valilik çalışanları ve basın mensupları karşılandıktan sonra polis merasim birliğini selamladı. 

Makamına oturan Vali Balkanlıoğlu, daha önce görev yaptığı yerleri kısaca anlattıktan sonra "Süreler ve zamanlar çabuk geçiyor. Üç yıl önce Ordu Valiliği'ne atanmıştık. Orada 3 yıldır Valilik görevini yürüttük. Akşam büyük coşkuyla veya üzüntüyle bizi uğurladılar. Memleketin her yerinde 20 yıla yakın da kaymakamlık görevini yaptık. Tecrübeli bir idareciyiz. Çalıştığımız yerlerde faydalı olmak, insanlara yardımcı olmak temennimizdir. Sakarya gibi güzel bir ile atanmaktan memnunum" ifadelerini kullandı. 
Vali Balkanlıoğlu, "Ordu'da turizmden başka çıkar bir yol olmadığını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, fındık olmadığı zaman mutluluklarını dahi erteliyorlardı. Biz özellikle o bölgelerde yaşayan insanlar açısından baktığımız zaman ağaç ve su görüyoruz ama dışarıdan gelenler Cennet görüyordu" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim