Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20'ye yakın çift ayakkabının karantina evinin önündeki görüntüsünü paylaştı, duruma adeta isyan etti. Bakan Koca, "Testi pozitif çıkan kişi, tıpkı hastanedeki hasta gibi görmelidir. Pozitifleri ziyaret etmeyin " dedi.

Bakan Fahrettin Koca, karantina evinin onlarca kişi tarafından ziyaret edildiği fotoğrafı paylaşarak yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin izolasyon kurallarına uyması gerektiğini hatırlattı. 

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan "Koronavirüs pozitifleri ziyaret etmeyin. İzole iseniz ziyaretçi kabul etmeyin" çağrısında bulundu.

"Hafif şikayetleri olup tedavisi evde yapılan veya semptomsuz ama izolasyon kuralına kesinlikle uyması gereken kişilerden bazılarının, bu kurala nedense uymadığı bilgisini alıyoruz. Testi pozitif çıkan kişi, bulaştırıcılık açısından kendini tıpkı hastanedeki hasta gibi görmelidir" diyen Bakan Koca, "Virüse yayılma fırsatı veren bizleriz. Mücadelenin kurallarına ne kadar uyarsak, o kadar geriliyor" uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim