Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel afeti Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp'in öncülüğünde OSKİ Genel Müüdürlüğü'nün aldığı tedbirler sayesinde en az hasarla atlatıldı.

Sağanak yağışların başlamasıyla birlikte sahaya inerek Ordu'nun il genelinde kritik noktalarda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, "Olası olumsuzluklara karşı ilçe ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizi anında müdahale etmesi için seferber ettik. Özellikle Altınordu ilçe merkezinde yapılan alt yapı ve anında müdahaleler olası su baskınlarının da önüne geçti" dedi.

Genel Sekreter Alp, Ordu'nun enerji anlamında en kritik noktalarından biri olan TEİAŞ Trafo Merkezi'nde de aşırı yağışlar nedeniyle su birikmeleri yaşandığını belirterek, "Sahil ilçelerimizde özellikle Altınordu, Fatsa ve Ünye'de yağmur suyu ekipleri kurduk. Bütün ızgaraları 2 ay önceden bu yana temizlemekteyiz. Eğer bugün bu yağışlarla ilçe merkezlerimizde aşırı bir su basması söz konusu olmamışsa, bunda yapılan çalışmaların büyük etkisi olmuştur" dedi.

"OLAĞANÜSTÜ BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIK"

Daha önceki yıllarda metrekareye 50 kg. kadar yağış düşmesi halinde çok sayıda sıkıntı yaşandığını belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us da açıklamasında, "Hafta sonu meydana gelen ve metrekareye 97-120 kg arasında yağış düşen ilimizde yenilenen alt ve üst yapı çalışmaları sayesinde olağanüstü bir sorunla karşılaşmadık" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim