Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Özgür Enginyurt, "Laz inadının cezasını hep birlikte çekeceğiz" açıklamasının yankıları sürüyor. 

Prof.Enginyurt, Koronavirüs vakalarının başta Ordu ve Karadeniz illerinde artış göstermesi üzerine "Karadenizlilerin Laz inadı tuttu. Laz inadının cezasını hep birlikte çekeceğiz" açıklaması yapmıştı. Bu açıklamalar özellikle Ordu'da tartışmalara neden olurken, Enginyurt ise bu açıklamasından 2 gün sonra AK Parti'nin 7'nci Olağan Kongresi'nde görüntülendi. Bunun üzerine Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk ve Veli Toprak bu fotoğrafı "Laz inadı virüs yayıyor' dedi, kongreye katıldı" şeklinde haber yaptı. 

ORDULULARDAN 'ÖZÜR' DİLEDİ AMA...

Altaş Tv'de yayınlanan 'Ekran Gazetesi' programında Funda Altaş Şimşit'in konuğu olan Prof.Dr.Özgür Enginyurt, söz konusu haberle ilgili açıklamalarda bulundu. Enginyurt, "Aslında Ordu'daki vakaların artmasının sebebi benim. Türkiye'deki vakaların artmasının tek sebebi de Sayın Sağlık Bakanıdır" şeklinde sitemkar bir açıklamada bulunda ve ekledi: 

"BİR GÜN  KURAL ÇİĞNEDİM, ORDULULAR 365 GÜN ÇİĞNİYOR"

"Ben görevim gereği, ait olduğum partide görevimi yerine getirmek adına, adayı olduğum bir partinin kongresine katılmakla mükellefim. 25 dakika katıldım. İşin açıklaması çok uzun, açıklamayacağım. 25 dakika kaldım. Bir hatam varsa özür dilerim, ama hatam olduğunu yine düşünmüyorum. Yine özür dilerim, ama 365 günde eğer hatalıysam da, dikkat ettiğim 365 günde kuralı bir gün çiğnedim. Ya Sayın Ordulular, sizler 365 günün 365 günü çiğniyorsunuz. Yazıktır günahtır. Bu kadar cahilce hareket edilmemesini, sizler sokakta 365 gün geziyorsunuz, 365 gün koşturuyorsunuz." 


 

Editör: TE Bilisim