ORDU - Mersin Tarsus'ta yaşayan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın canice katledilmesiyle ilgili tüm ayrıntılar günyüzüne çıkmaya başladı. Korkunç olayla ilgili katiller yakalanırken, yurt genelinde binlerce kadın katledilen Özgecan Aslan cinayeti için protesto gösterileri yaptı. Ordu'da da toplanan yüzlerce kadın, Özgecan Aslan'ın ölümüyle bir kez daha gündeme gelen, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Birleşik Haziran Hareketi üyesi kadınlar, ellerinde Özgecan'ın resimleri ve siyah kurdelalı pankartlarla Sırrıpaşa Caddesi'nde sloganlarla başlattıkları yürüyüşü Tahıl Pazarı'nda tamamladı. Burada Birleşik Haziran Hareketi adına yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Özgecan Arslan, evine gitmek üzere bindiği minibüste, tecavüze uğradı. Üç erkek tarafından, boğazı kesildi, cesedi yakıldı ve bir dere yatağına atıldı. Bu ülkenin kadınları, erkeklerin şiddetine direndiği için öldürülüyor. Boşanmak istediği için öldürülüyor, giydiği kıyafeti nedeniyle öldürüyor, yemeğin tuzunu fazla kaçırdığı için öldürülüyor. Çalışmak istediği için öldürülüyor. Tecavüze uğrayıp, öldürülüyor. Gece sokağa çıktığı için öldürülüyor. Bir erkeğin evlilik teklifini redettiği için öldürülüyor. Özgecan gibi, minibüse tek başına bindiği için öldürülüyor. Sonuçta ya dövülüyor, ya öldürülüyor. Ölen hep kadın, öldüren hep erkek. Katili koruyan hep erkek egemen devlet. AKP'nin 13 yıllık iktidarında kadına dayatılan annelik oldu, üç çocuk oldu, kürtajın yasaklanması oldu, hamileyken sokağa çıkamaması oldu. Örtüsüz kadın, perdesiz eve benzer oldu. Annenin diz kapağının üstü tahrik eder oldu. Altı yaşında evlenilebilir oldu, kahkaha attığı için iffetsiz oldu, kadın erkek eşitliği fıtrata ters oldu." 

Kadınlar, protesto gösterilerinde "Kimsenin namusu olmayacağız, Kadın katilleri yargılansın, AKP elini bedenimdem çek, Özgecan'ın katili erkek devleti, Kadınların öfkesi AKP'yi yıkacak, Erkek vuruyor devlet koruyor, " şeklinde sloganlar da attı.
Editör: TE Bilisim