ORDU - Ordu'da özellikle yol güzergahları üzerinde bulunan ve özel sektör tarafından işletilen otoparkların tamamı, artık Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ORBEL A.Ş.'ye devredildi.

Karar, bugün düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda alındı. Şubat ayı toplantısına Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Tomakin başkanlık etti. 35 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda görüşe açılan maddelerinin çoğunluğu imardan oluşurken, en önemli gündem maddesi ise otopark sorunu oldu. Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan otopark alanı ile görev, yetki ve sorumluluk alanındaki yol güzergahları üzerinde bulunan otopark alanı olarak kullanılan şeritlerin işletmesi, Meclis tarafından belirlenen 5 yıllık süre ve 250 bin TL'lik kira bedeliyle ORBEL A.Ş'ye devredildi. 

Önceki dönem Ordu Belediyesi tarafından özel sektöre ihale edilen ve vatandaşlar tarafından çok sayıda şikayetlere neden olan yol güzergahlarındaki otopark sorunu da, böylece ortadan kaldırılmış oldu. 
Editör: TE Bilisim