Ordu'ya ilişkin açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerini anamuhalefetin o kısır gündemine hapsedemeyeceklerini belirten Erdoğan, çünkü siyaseti rant aracı olarak değil, millete ve ülkeye hizmet vasıtası olarak gördüklerini söyledi. "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır." ilkesiyle hareket ettiklerine işaret eden Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini verdiklerini hatırlattı. Bu amaçla gece gündüz demeden Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacak projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, bu kapsamda, 15 yılda Ordu'ya 18 milyar lira harcadıklarını söyledi.

Erdoğan, Ordu'ya eğitimde 3 bin 438 yeni derslik yaptıklarını, 21 bin öğrencisi ve 724 akademik personeliyle üniversiteyi ilim hayatına kazandırdıklarını ve 3 bin 406 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurtları inşa ettiklerini hatırlattı. Kente 37 sağlık tesisi kazandırdıklarını da anlatan Erdoğan, 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesini de yakında hizmete sunacaklarını kaydetti.

TOKİ ile Ordu'da son 15 yılda 4 bin 500 konutluk projeyi hayata geçirdiklerini de dile getiren Erdoğan, Ordu'da 50 kilometrelik bölünmüş yola 15 yılda 100 kilometre daha ilave ettiklerini, 9 adet çift, 9 adet tek tüp olmak üzere toplam 18 adet tünel kazandırdıklarını da vurguladı. Erdoğan, yatırım maliyeti yaklaşık 5 milyar lira olan 12 adet yol projesinin yapımının da devam ettiğini bildirdi. Maliyeti 2 milyar lira olan, içinde 11 köprü ve 6 tünelin olduğu çevre yolunu Ordu için önemli gördüğünü dile getiren Erdoğan, bu projenin tamamını 2021 yılında bitireceklerini ifade etti. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli, Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk deniz dolgusuyla inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı da kazandırdıklarını aktaran Erdoğan, havalimanının geçen yılki yolcu kapasitesinin 1 milyon 193 bine ulaştığını açıkladı.

Ordu şehir merkezinin, Gülyalı, Ünye ilçeleri ile civar yerleşim yerlerinin 2040'a kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını belirten Erdoğan, Ordu'nun su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşların istifadesine sunmak için beş barajın daha inşa edileceğini bildirdi.

Çınarsuyu Tabiat Parkı, Ulugöl Tabiat Parkı ve şehrin diğer güzelliklerinin uzun süre atıl kaldığını, şimdi bunu değiştireceklerini ifade eden Erdoğan, "Türk turizmini belli bölgelere, sadece deniz, kum, güneş mantığında hapsetmekten kurtarıyoruz. Yaylalarımız turizm için bir değer değil mi? Tabii güzellikler, kültürel ve tarihi eserler artık insanların daha fazla merakını cezbediyor. Tabiat turizminin gelişmesiyle başta Ordulu hemşehrilerimiz olmak üzere bütün Türkiye kazanacaktır. Bu noktada biz devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah Ordulu hemşehrilerimizin de şehrimize gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırlayacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

"FINDIK DESTEĞİ SÜRECEK"

Ordu'ya üç tane organize sanayi bölgesinin yapımının, ciddi bir çekim alanını oluşturacağına vurgu yapan Erdoğan, "Ordu'da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üretilerimize destek veriyoruz. Son 15 yılda Ordu'ya 3 katrilyon lira tutarında destek verdik. Bu katkılarımızı önümüzdeki süreçte de sürdüreceğiz." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim