Orduspor Kulübü'nün 10'ncu Başkanı ve Ordu eski Milletvekili Hüseyin Olgun Akın, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Cenazesi Ordu'ya getirilen Hüseyin Olgun Akın için ailesi, dostları ve sevenleri Yalı Camii'de son görev için toplandı. Cenazeye AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, AK Parti Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz ve Eyüp Fatsa, MHP Ordu eski Milletvekili Rıdvan Yalçın, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Engin Tekintaş, siyaset, sanat, medya, spor, iş ve ekonomi çevresinden bir çok ismin yanı sıra sevenleri katıldı. 

ORDUSPOR'UN UEFA RÜYASININ MİMARIYDI

Orduspor Kulübü'nde 13 Mayıs 1979 ve 9 Mayıs 1980 tarihleri arasında Kulüp Başkanlığı da yapan Hüseyin Olgun Akın, mor beyazlı takımı Avrupa Kupası'na götüren tek başkandı. Orduspor, tarihindeki tek UEFA karşılaşmasında Çek temsilci Banik Ostrava'yı kendi sahasında 2-0 yenmiş, ancak deplasmandaki rövanş müsabakasında ise 6-0 yenilerek Avrupa Kupaları'na veda etmişti. 

1938 yılında Ordu'da doğan Hüseyin Olgun Akın, ilk, orta ve lise tahsilinin ardından Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Refah Partisi'nden 20'nci Dönem Ordu Milletvekili olarak seçildi. Akın, aynı zamanda bugünkü Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç'ın da kayınpederiydi.

Editör: TE Bilisim