ORDU - Yoğun kar yağışı, tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da etkisini gösterdi. Akkuş'ta 1.5 m'ye ulaşan kar kalınlığının il genelinde ortalama 66 cm olduğu açıklandı. Karla mücadeleyi 7/24 sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kısmen kapanan 650'ye yakın mahalle ve grup yolunun büyük bir kısmını açtı. Ekipler, kalan mahalle yollarının açılması için de çalışmalara aralıksız devam ediyor.
 
"500 MAHALLE YOLU ULAŞIMA AÇILDI"
 
350 personel, 282 araç ve iş makinesiyle 19 ilçenin tamamında karla mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri, kar yağışının durmasının ardından kapalı olan mahalle ve grup yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu. Özellikle geçtiğimiz Pazar gününden itibaren alarmda olan ekipler, birçok bölgede fırtınayla birlikte şiddetini artırarak etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından kapanan yaklaşık 650 mahalle yolunun 500'ünü tekrar ulaşıma açtı. Ekipler, yol açma çalışmalarıyla birlikte 63 hastanın da sağlık kuruluşlarına ulaştırılması ve 24 cenazenin defin işleminin yapılmasını sağladı.
 
"AKKUŞ'TA KAR KALINLIĞI 1.5 METREYE ULAŞTI"
 
Orta ve yüksek kesimlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışıyla birlikte ortalama kar kalınlığının orta kesimlerde 60 cm ve yüksek kesimlerde 1.5 m'yi bulduğu açıklandı. Ordu'nun kar yağışından en çok etkilenen ilçelerinden olan Akkuş'ta kar kalınlığı 1.5 m'ye ulaşırken; Çaybaşı, İkizce, Aybastı, Kabataş, Ünye, Korgan, Kumru ve Çatalpınar'da ise kar kalınlığının yaklaşık 1 metrde olduğu ifade edildi.
 
BAŞKAN YILMAZ: "VATANDAŞLARIMIZ MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK"
 
Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekip ve ekipmanıyla yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa hazır olduğunu belirterek, "Büyükşehir olduktan sonra kar artık bizim için esaret değil, nimettir. Karla mücadelede sorunsuz bir dönem geçiriyoruz. Deyim yerindeyse karla mücadele ordumuz, 282 araç ve 350 personelle karla mücadelede başarılı çalışmalar yürütüyor. Kış dönemi boyunca etkin mücadelemizi sürdürerek vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim