ORDU - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali yardımcıları ve Valilik çalışanları tarafından karşılanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ordu'nun son durumu hakkında bilgi aldı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Burada tek geçim kaynağı fındıktır. Ordu'nun fındığa dayalı bir ekonomisi var. 300 milyon civarında fındık ihracatı var. Eğer sezon iyi geçerse Ordu'da, 200 bin tonun üzerinde fındık üretimi oluyor. Normal geçerse 170 bin ton oluyor. Geçen yıl don afetinden dolayı 60 bin ton civarında oldu. Geçen yıl fındık az olduğu için insanlarımız sıkıntılı durumda. Fındık dışında kivi üretimi var. Bir de Dünya'da en fazla bal üreten il Ordu. Toplam ihracatımız 400 milyon dolar civarında, 100 milyon doları ihraç kaydıyla dışarıdan satıldığı için 300 milyon dolar görünüyor." dedi.

Ordu'yu Karadeniz'in özeti olarak tanımlayan Vali Balkanlıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  

"Karadeniz'de güzellik namına ne varsa, hepsi Ordu'da mevcut. Türkülere konu olmuş dereleri, şelaleleri meşhur. Bir de sahil hiç bozulmamış. Çünkü sahil yolu içeriden geçmiş. Koyları bozulmadığı için yüzyıllardır duruyor. Dünya'da 15 şehirden biri olan sakin şehir Perşembe ilçemiz var. Bu kadar güzelliği hem iç turizmde, hem de dış turizmde değerlendirmek istiyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın yatırımları bu konuda çok önemli. Eğer havaalanı olmasaydı, biz turizmde bu kadar iddialı olamayacaktık."

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da yaptığı açıklamada, en başka yapılan ulaşım yatırımlarıyla Ordu'nun 50 yıllık geleceğinin garanti altına alındığını söyledi. Bakan Elvan, şu ifadeleri kullandı:

"Başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın yatırımları olmak üzere Ordu'da çok önemli gelişmeler sağlandı. Şu ana kadar Bakanlığımızın Ordu iline yapmış olduğu yatırım miktarı 2,9 milyar liradır. Sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak 2,9 milyar liralık yatırım yapmışız. Bu çok önemli bir miktardır. Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi Ünye Çevre yoludur. Ünye Çevre yolunu tamamladık. İkinci aşamada ise Ordu merkezi ilgilendiren çok önemli bir proje olan Ordu Çevre Yolu projesidir. 2014 yılında önemli bir kaynak tahsis ettik ve yaklaşık 370 milyon lira civarında bir harcama gerçekleştirdik. 2014 yılında, Karayolları Genel Müdürlüğü olarak ve Ordu Çevre yolunun tamamlanması yönünde hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir projemiz daha var. O da, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi. Ordu'yu Akdeniz'e bağladığımız hattır. Ordu'da inanılmaz bir değişim yaşanacak. Bunu hep birlikte göreceğiz, göreceksiniz. Şu yolları yapmamız demek, Ordu'nun 50 yıllık geleceğini garanti altına alacağız demektir. Biz bunu sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Bizim Ordu iline yapmış olduğumuz yatırımları, önceki dönemlerdeki hükümetler 1 yılda tüm Türkiye'ye yapamıyorlardı. Bizim onlardan farkımızı görün."

Bakan Elvan, ziyaretlerin ardından helikopterle Ankara'ya dönmek üzere yeniden Samsun'a hareket etti.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, Altyapı Hizmetleri Genel Müdürü Fatih Turan, Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özcan ve Samsun Bölge Müdürü Davut Aslanpay da eşlik etti.
Editör: TE Bilisim