ATV'de yayınlanan ve 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' isimli programda Türkiye'nin gündemini sarsan Ordulu Palu Ailesi bireyleri, ortaya çıkarılan korkunç gerçeklerden sonra Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı yayını ihbar kabul ederek soruşturma başlattı. 

Savcılık, söz konusu Pala Ailesi hakkında 'Kasten Adam Öldürmü' suçundan yakalama ve gözaltı kararı çıkardı. Karar üzerine Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri baskınlar düzenleyerek önce Palu Ailesi'nin Kocaeli'deki şüphelileri, ardından stüdyoda canlı yayındaki Tuncer Ustael ve Emine Ustael'i canlı yayında gözaltına aldı. 

Emniyetteki sorgularının ardından kayıp Meryem Tahnal'ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, ağabeyi İsa Palu, kardeşleri Fatih ve Ayşe Palu ile ailenin damadı Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael Körfez Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme Harun Palu'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, içlerinde Tuncer ve Emine Ustael'in de bulunduğu 6 kişinin de tutuklanmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim