ORDU - Geçtiğimiz Cumartesi günü geçirdiği rahatsızlık sonucu Samsun'da özel bir hastanede tedavi altına alındıktan sonra hayata tutunamayan Altaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi, Altaş Koleji Kurucusu ve Altaş Tv Yönetim Kurulu Başkanı Namık Altaş, ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Özellikle hayırseverliği ve eğitim gönüllülüğüyle bilinen Ordulu İşadamı Namık Altaş'ın cenazesi, evinde helallik alındıktan sonra inşası noktasında büyük emekleri olan Ulu Camii'ne getirildi. Buradaki cenaze namazına, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ailenin ve bölgenin kanaat önderlerinden Nuri Genç Hocaefendi, diğer ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, Altaş Ailesi ve binlerce seveni katıldı. 

BAŞKAN TEKİNTAŞ, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, merhum Namık Altaş'la 40 yıllık bir dostluk bağı olduğunu belirterek, "Kader tecelli etti. Bize çok şey bıraktı. Aldığımız yükün, sorumluluğun farkındayız. Herşeyi ile bize bırakılan bu eserleri sonuna kadar tamamlayacağız. Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı Cennet olsun" diye konuştu. 
BAŞKAN YILMAZ: "KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEZDİ"

Gözyaşlarını tutmakta zorlanan isimlerden bir diğeri de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz oldu. Başkan Yılmaz konuşmasında, merhum Altaş için "Hayır hasenatı severdi" diyerek başladığı konuşmasında, en son rahatsızlanmadan iki gün önce görüştüklerini belirterek, "O kadar imkanı olup da Allah herkese hayır yapmayı nasip etmiyor. Eğitim alanında olsun, fakir fukara olsun kim yanına giderse, hele cami cemaat işi olduğu takdirde hiç esirgemezdi. Buradaki eserleriyle birlikte Ordumuzda iz bırakan, erken denilecek bir yaşta vefat etti. Allah rahmet eylesin. Bizi çok üzdü, mekanı Cennetç olsun" diye konuştu. 

VALİ YAVUZ: "NAİF DURUŞLUYDU"

Ordu Valisi Seddar Yavuz da konuşmasında, Ordulu işadamı Namık Altaş'la çok fazla mesaisi olmadığını belirterek, "Bu süre içerisinde kendisinin edep adap sahabi, devlet umuru görmüş, hayır hasenat sahibi bir insan olduğuna şahidim. Ne zaman bu camiye gelsem, girişte o naif duruşuyla bekleyen ve bu camiyle yatıp kalkan, bir an önce bitsin diye uğraşan bir kardeşimizdi. İnanıyorum ki, amel defteri hiç kapanmayacak olan bir eser bıraktı. Bu sadece görünene ama görüyorum ki, bir çok gönüle dokundu. Allah'ın yolunda gittiğine hepimiz şahidiz. Rabbim hepimize böylesi güzel bir hayat nasip etsin. Rabbim mekanını Cennet eylesin, Altaş Ailesi'ne sabırlar versin" diye konuştu.   

Merhum işadamı, Ulu Cami'deki törenin ardından Altınordu ilçesinin Karacaömer Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi. 
Editör: TE Bilisim