ORDU - Bursa'nın Gemlik Limanı'ndan aldığı çimento hammaddesini Zonguldak'ın Ereğli Limanı'na götürmek için yola çıkan ve Şile açıklarında batan 78 metrelik M/V Bilal Bal adlı kargo gemisinin 11 kişilik mürettebatından henüz haber yok. 

Batan geminin enkazının, Şile sahilinden 7 mil açıkta ve 88 metre derinde olduğu saptanırken, arama-kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Gemi sahibinin ve oğlunun da aynı gemide olduğunun öğrenildiği kazada, kayıp mürettebatın Kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk, Vedat Odabaşı'dan oluşan 9 kişilik mürettebatın yanı sıra gemi sahibi Aşkın Küçük ve oğlu Nihat Küçük'ün de olduğu öğrenildi.

ORDU DENİZCİ DE KAYIP

Batan gemide İkinci Makinist olarak görev yapan ve Ordu'nun Medreseönü Mahallesi'nden Hüsamettin Yazıcı'nın da olduğu öğrenildi. Mürettebat ailelerinin acılı bekleyişleri sürerken, arama-kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 71 metre boyunda, 3 bin 237 tonluk kuru yük gemisinin 3 bin 080 ton yük aldığı belirtildi. Açıklamada, "1 Kasım 2017 tarihinde yardım sinyali alınmasına istinaden bahse konu mevkiye yönelik arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na ait 2 adet sahil güvenlik botu, 1 adet helikopter ve 1 adet uçak ayrıca 3 adet Kıyı Emniyeti botu da iştirak etmektedir. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait yüzer unsurlar da iştirak edecektir. Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiştir. Arama kurtarma çalışmalarında geminin mevkisi belirlenmiş olup mürettebata ilişkin aramalar hâlen devam etmektedir." denildi.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da, "Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan 78,5 m. boyunda BİLAL BAL isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alınmıştır. Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınmış olup gemiye ve personele ulaşılamamıştır. Gemide Türk vatandaşı 9-10 mürettebat vardır. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti icra etmek üzere; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 3 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiştir. İcra edilen arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama Kurtarma faaliyetlerine; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 5 kurtarma botu ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı olan TCG ALEMDAR Kurtarma Gemisi de iştirak etmiştir. Son teknoloji sistemler ile donatılmış ve dünyanın sayılı kurtarma gemilerinden biri olan
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG ALEMDAR Kurtarma Gemisi, batan bahse konu ticari geminin yerini tespit etmiştir. Arama kurtarma faaliyetlerine hâlihazırda devam edilmektedir." denildi.
Editör: TE Bilisim