Ordulu gazeteciler bir dizi ziyaretler için 2 günlük Ankara turu düzenledi. Ordu Gazeteciler Cemiyeti ve 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyelerini ülke, bayrak, Atatürk ve Ordu sevdalısı oluşuyla bilinen Gazi Jandarma Albay Yusuf Ziya Çol misafir etti. Geziye Ordu Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz de eşlik etti.

GAZETECİLER ATA'NIN MOZOLESİNE ÇELENK SUNDU
ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

Ordulu gazeteciler, Gazi Albay Çol'un girişimleriyle hem Anıtkabir Komutanlığı'nın özel misafiri oldu, hem de Ata'nın huzuruna çıkarak askeri törenle mozoleye üzerinde 'Ordu İli Basın Mensupları' yazılı çelengi sundu. Ardından, Ordulu basın mensupları adına Anıtkabir Özel Defteri'ni Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın imzaladı. Aydın, "Atam. Bugün Ordu basını olarak huzurunuza geldik. Heyecan ve hüznümüz bir arada. Huzurunuzda ayrıldıktan sonra arkadaşlarımla birlikte Polatlı Duatepe'deki Ordulu ve tüm şehitlerimize anarak, minnetlerimizi sunacağız. Ne mutlu Türküm diyene" mesajını okudu.    

GAZETECİLER ANITKABİR KOMUTANLIĞI'NIN ÖZEL MİSAFİRİ OLDU

Anıtkabir'deki resmi törenin ardından, Anıtkabir Komutanı Topçu Albay Mahmut Cüneyt Rakunt ziyaret edildi. Burada topluluk adına açıklamalarda bulunan Gazi Albay Yusuf Ziya Çol, "Bu önemli gezi için Sayın Komutanımız Cüneyt Albay'ımı, Anıtkabir Komutanımızı ziyaret ettiğimde bu gezinin hangi amaçla olduğunu kendisine söylediğimde çok duygulandı. Orduluların Polatlı'daki, Duatepe'deki şehitlerini anmak üzere Ordulu bütün basın mensuplarının burada olmasından büyük mutluluk duyacağını ifade etti. Sağolsun bugünkü bugünkü özel töreni çok itina ile sizlere yaptırdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum, sağolsunlar varolsunlar" dedi.

ORDULULARA ORDULU MİHMANDAR EŞLİK ETTİ

Ziyaretin ardından yaklaşık 1 saatlik Anıtkabir müze ziyareti gerçekleştirildi. Anıtkabir Komutanı Topçu Albay Mahmut Cüneyt Rakunt Ordulu gazetecilere bir jest daha yaptı ve vatani görevini Anıtkabir Komutanlığı'nda ifa eden Ordulu bir mihmandarı eşlik etmesi için görevlendirdi. Gazeteciler, Anıtkabir Müzesi ziyaretinin ardından Anıttepe'den ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim