ORDU - Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Kararname ile toplam 7348 kişi ihraç edilirken Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da listede. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2 bin 303, Adalet Bakanlığı'ndan 418, Dışişleri Bakanlığı'ndan 45, MEB'dan 102, Sağlık Bakanlığı'ndan 789, Diyanet'ten 551, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nden 546 ve İçişleri Bakanlığı'ndan bin 486 kişi ihraç edildi. Hakan Şükür ve Arif Erdem'e verilen madalyalar geri alındı. 342 TSK emekli personelinin rütbeleri geri alındı. YÖK'ten 302 akademisyen ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Ordu'dan da isimler var. Ayrıca KHK ile içlerinde Ordu'dan isimlerin de yer aldığı 263 kişi görevlerine iade edildi.

"İŞTE ORDU'DAKİ İSİMLER"

KHK ile görevden ihraç edilenler arasında Ordu İl Müftülüğü'nden Müezzin Kayyım Feridun Keskin, Kuran Kursu Öğreticisi Emine Çiçek, Vaiz Fatma Çelenk Kaymak, Aybastı İmam Hatip Lisesi'Nden Sabri Codel, Fatsa İlçe Müftülüğü'nde görevli İmam Hatip Recep Özdemir ve Şükrü Öğden ile Kuran Kursu Öğreticibi Hacer Tanış, Perşembe İlçe Müftülüğü'nden İmam Hatip Mahmut Köksal, Ordu E Tipi Kapalı Cezaevi Ceza İnfaz Kurumu 2.Müdürü Selim Kılınç, Ünye M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan İdare Memuru Naim Gürel, Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Yönetim Memuru Sevinç Beldüz Yeter, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Öğretmen Hüseyin Bayraktutar, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Öğretmen Özcan Demir, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği'nden Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Tuğba Kızılboğa ve Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Hizmetli İdris İstekli kamudan ihraç edildi.

Öte yandan, Ordu Adliyesi'nde Teknisyen Ferat Efil, SGK İl Müdürlüğü'nde Memur Cihan Öztürk ve VHKİ Serpil Beldağ Öztürk ile Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü'nden Veznedar İlhan Şensoy da görevlerine iade edildi. 
Editör: TE Bilisim