ORDU - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesindeki etkinlikler, Ordu Valisi Seddar Yavuz'un makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Baro Başkanı Av.Murat Poyraz ile diğer protokol mensupları, adli ve askeri personel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sonrasındaki kutlamalar Mehmetçik Bulvarı'nda gerçekleştirildi. Törenden önce Vali Seddar Yavuz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Ordu Valisi Seddar Yavuz yaptığı konuşmada, "Son yıllarda Türkiye'nin büyümesinden ve kalkınmasından paniğe kapılan küresel güçler, yüzyıl önce gerçekleştiremedikleri hain planlarını devreye sokmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletine küresel bir kuşatma uygulamaktadır" diyerek, terör örgütleri eliyle milletimi terbiye etmek isteyen güçler vurgusunu yaptı. Vali Yavuz, "PKK'nın başarısız olduğunu görenler; 40 yıldır din, iman, hizmet diye Aziz Milletimizi kandıran FETÖ'yü devreye sokarak, Devletimizin en kılcal noktalarına kadar sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz'da darbe girişimine kalkışmış ve Aziz Vatanımızı işgal etmek istemişlerdir. Fetullahçı terör örgütü, Türk tarihinin gördüğü en sinsi ve en tehlikeli terör örgütüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Milleti toplara, tanklara ve mermilere göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi de engellemiştir. İşte, izah ettiğim nedenlerle, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Sevdası Türkiye olan herkes, ideolojilerini bir kenara bırakarak, Aziz Milletimizin ve Devletimizin bekası için çalışmalıdır" diye konuştu. 
ALTINORDU'DA CUMHURİYET COŞKUSU
Vali Yavuz'un konuşmasının ardından, 'Cumhuriyet' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile boks, atletizm, judo, hentbol, masa tenisi, satranç, okçuluk, güreş, badminton spor müsabakalarında dereceye giren genç sporculara ödül ve madalyaları Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz tarafından verildi.

FATSA'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Fatsa'daki kutlamalar ise Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kaymakam Yapıcı konuşmasında "Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği yolda kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Türkiye Cumhuriyeti artık dünya milletlerinin onurlu bir üyesidir" diye konuştu. Konuşmaların ardından şiirler okundu, folklör ve sportif gösteriler sergilendi.
FATSA'DA CUMHURİYET COŞKUSU
ÜNYE'DE 94.YIL COŞKUSU
Ünye'deki kutlamaların adresi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Halk oyunları, sportif gösteriler ve tören geçişiyle sona erdi.
Editör: TE Bilisim