Akit Tv canlı yayınında Akit Tv Muhabiri Hüseyin Kömür'ün sorularını yanıtlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu'nun son 5 yılda gerek ilçelerimizle gerekse Altınordu ilçesiyle büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını vurguladı. 

Tekintaş, "Özellikle alt yapıyla birlikte büyük ölçüde sorunları çözdük. Ünye, Fatsa, Perşembe ve Gülyalı'da sorunlar tamamına yakın bir bölümüyle halledildi. Havalimanı, teleferiği, kayak merkezi ve çikolata parkıyla yine bir vizyon ve vitrine kavuşan bir ilden bahsediyorum. Ordu gerçekten 81 vilayet arasında yıldızı gerçekten parlayan iller arasında. Türkiye'de ilk 17 arasında yer alan bir havalimanına sahibiz. Şu anda yaklaşık 950 km sıçcak asfalt yapmışız Büyükşehir olarak. İlçelerimizde de devam ediyoruz" dedi.

Karadeniz Bölgesi'nde sahilinde denize girilebilen tek ilin Ordu olduğunu dile getiren Başkan Tekintaş, "Karadeniz'de denizinden istifade etmeye çalışan illerin başında geliyoruz. 4 ayrı yerde hem Kadınlar Plajı ile hem de mavi bayraklı plajlarıyla doğrudan denize girilebilen bir şehir haline geldik. İşsizliğin en az olduğu illerden, ama iş beğenmeyen bir kesimle karşı karşıyayız. Ancak topyekün mücadeleyle bunu da aşacağız. Önümüzde seçimler var biliyorsunuz, diğer taraftan adayımız belli. Dolayısıyla biz O'nunla birliktei Türkiye'de lokomotif bir il olma yolunda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim