Doğu Karadeniz Bölgesi illeri arasında katı atıkların düzensiz bertaraf edilmesi, gelişi güzel vahşi depolama yöntemlerinin kullanılmasıyla yıllardır basının gündeminden düşmeyen Ordu, artık yerini diğer illere bıraktı çünkü Ordu sahili çöp atıklarından arındırıldı.

Yıllardır Altınordu'da Durugöl Mahallesi'nde deniz kenarına dökülen çöpler, hem çirkin bir görüntüye, hem sağlıksız bir ortama ve hem de özellikle sıcak havalarda yayılan kötü kokulara sebep olmasıyla basının gündeminden düşmüyordu. Ancak, Durugöl Mahallesi artık çöplerden arındırıldı ve basının da gündeminden düştü. Doğu Karadeniz'de artık diğer iller çöpleriyle konuşuluyor. Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçelerinde yaklaşık 3 yıl önce yaşanan sel ve heyelan sonrası Hopa'nın Çamlıkköy ve Fener Mevkii arasına çöphler döküldü, artık dağ gibi oldu. İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki çöp dağları, bugün basının gündemine girdi. Yıllardır bu noktada konuşulan Ordu ise basının gündeminden düştü.

PEKİ ORDU NASIL ÇÖP GÜNDEMİNDEN DÜŞTÜ?

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Durugöl Mahallesi'nde 30 yılı aşkın bir süredir çöp dökülen depolama alanını kaldırdı, bölgeyi tamamen çöpten arındırdı. 130 milyon liralık bir bütçeyle de eski çöp depolama alanını 'Melet Park Projesi' adıyla da yeni görünümüne kavuşturmak için kolları sıvadı. Başkan Yılmaz, bu başarıyı "32 yıllık çöp alanını yeni projeyle birlikte Ordu'nun yeni yaşam alanlarından bir tanesi haline getiriyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim