Bartın'da etkili olan şiddetli sağanak yağış bazı bölgelerde sele yol açtı, araçlar sürüklendi, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı. 

BARTIN-KARABÜK YOLU ULAŞIMA KAPANDI
ARAÇLAR SEL SULARINA KAPILDI 13 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak, Ulus ilçesi ile ilçeye bağlı Kumluca ve Apdipaşa beldesinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı. Araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, evlerde mahsur kalan 20 kişi ise karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı. Ulus ilçesine bağlı 12 köye elektrik verilemediğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) "Karabük-Bartın yolu Bahçecik mevkisinde, yoğun yağış sonucu bir köprüde meydana gelen göçükte yaralanan 13 kişiden 8'inin tedavisine devam edilmektedir. Gelişmeler takip edilmektedir" açıklamasını yaptı. 

SİNOP AYANCIK DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLDİ
ORDU, TOKAT VE SAMSUN'DAN TAKVİYE EKİPLER GİTTİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, Sinop'taki aşırı yağışın şehir merkezi ve Ayancık ilçesinde etkili olduğu, sel ve su baskınlarının meydana geldiği anımsatıldı.

Ayancık'ta, aşırı yağış sonucu mahsur kalan bazı vatandaşlar için 2 hava aracıyla kurtarıldı. Sinop'taki kurtarma çalışmalarına Tokat, Samsun ve Ordu'dan da takviye ekipler gönderildi. Ordu'dan 13 personel, 5 araç, 2 bot Sinop'e gönderildi, "Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edilmektedir" açıklaması yapıldı. 

BARTIN'DA 1 KİŞİ SELDE KAYBOLDU

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın'ın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanların meydana geldiğini, bir vatandaşın da kaybolduğunu söyledi.

ORDU İÇİN ÇOK CİDDİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ordu için de "Çok Kuvvetli Yağış" uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saat 24:00'e kadar Ordu'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim