Türkiye adım adım kış mevsimine doğru ilerlerken, son birkaç günü Türkiye'nin en sıcak illeri arasında geçiren Ordu'ya Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok kuvvetli yağış ve sel uyarısı yapıldı. Kuvvetli yağışlardan Ordu'ya en yakın komşu il olan Giresun da etkilenecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren Ordu çevrelerinde görülecek yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve sağanak (40-60 mm), 500 m. üzeri rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilerek vatandaşlar ani sel, su baskını, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı.

AYNI UYARI GİRESUN'A DA VERİLDİ

Ordu için yapılan uyarının aynısı en yakın komşu il olan Giresun'a da verildi. Yapılan açıklamada, "Yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Giresun çevrelerinde görülecek yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve sağanak (40-70 mm), 500 m. üzeri rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Çok kuvvetli yağışlar, Ordu'da 5 Aralık günü saat 12.00'den 6 Aralık günü saat 12.00'ye kadar devam edecek. Giresun'da ise 5 Aralık günü saat 15.00'de başlayan kuvvetli yağışlar, 6 Aralık saat 15.00'e kadar etkili olacak.
Editör: TE Bilisim