Son açıkladığı enflasyon verileriyle Türkiye'nin en çok tartışılan kamu kuruluşları arasında yer alan Türkiye İstatistik Kurumu, ülke genelindeki cami sayılarını açıkladı. Bir önceki yıla oranla artış kaydedilen Türkiye'deki cami sayısı 90 bin sınırına dayandı, 89 bin 445 olarak açıklandı.  

EN ÇOK İSTANBUL'DA EN AZ TUNCELİ'DE

TÜİK verilerine en fazla cami Türkiye'nin en büyük vilayeti olan İstanbul'da bulunuyor. Toplam 3 bin 150 ibadethaneye sahip olan İstanbul'un yanında en az camisi bulunan iller ise Tunceli, Bayburt, Iğdır, Kilis ve Yalova oldu. 83 bin 443 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en küçük illerinden olan Tunceli'de ise sadece 89 ibadethane bulunuyor.

SIRASIYLA CAMİ SAYISI EN YÜKSEK İLLER
ORDU KARADENİZ'DE İLK 3'TE, TÜRKİYE'DE İLK 10'DA

Karadeniz Bölgesi'nde en fazla camiye sahip olan ilk 5 il Samsun, Ordu, Trabzon, Giresun ve Zonguldak oldu. Ordu cami sayısında Karadeniz Bölgesi'nde Samsun'dan sonra ikinci sırada yer aldı. Türkiye genelinde ise cami sayısının en yüksek olduğu 20 il sırayla İstanbul, Konya, Ankara, Samsun, Kastamonu, Antalya, Ordu, Şanlıurfa, Diyarbakır, Trabzon, İzmir, Bursa, Manisa, Balıkesir, Erzurum, Giresun, Mersin, Zonguldak, Adana ve Van olarak kaydedildi. Ordu, cami sayısı bakımından ülke genelinde ise 7'nci sıraya yerleşti. 

Komşu Samsun'da 2 bin 742, Giresun'da ise bin 610 cami bulunuyor.

ORDU'DA 2 BİNE YAKIN DİYANET ÇALIŞANI BULUNUYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı da TÜİK verilerinin ardından rakamlarını güncelledi. Buna göre Ordu'da il genelinde 18 müftü, 4 müftü yardımcısı, 16 şube müdürü ve 136 genel idare personeli olmak üzere toplam toplam 174, din hizmetlerinde ise 44 vaiz, 11 murakıp, 239 Kuran kursu öğreticisi, bin 289 imam-hatip, 157 müezzin ve 57 diğer personel ile birlikte toplam bin 797 kişi görev yapıyor.

Ordu İl Müftülüğü'ne bağlı il genelinde ise toplam görevli sayısı ise bin 971 kişi olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim