Ordu Büyükşehir Belediyesi şehrin tam ortasında yer alan 19 Eylül Stadyumu'nın bulunduğu bölgeyi yeşil alana açıyor. Başkan Enver Yılmaz, Durugöl'de inşası devam eden 22 bin kişilik yeni Ordu Stadı'nın 2018 Haziran'ında tamamlanmasıyla birlikte mevcut 19 Eylül Stadyumu'nun yıkılacağını açıkladı.

Özellikle Ordu'nun spor tarihinde unutulmaz bir yeri olan 19 Eylül Stadyumu'nda önemli bir detay dikkat çekiyor. Çünkü stadyumun sadece tribün ve etrafındaki binalar yıkılacak, yeşil alan ve etrafındaki yürüyüş yolu ise bakımı yapılarak aynen korunacak. 

TRİBÜNLER VE ETRAFINDAKİ YAPILAR YIKILIP, ÇİM SAHA KORUNACAK 

66 dönümlük alan üzerine kurulu stadın sadece tribünlerinin ve etrafındaki yapıların yıkılacağını belirten Başkan Yılmaz, "Durugöl'de inşası devam eden Yeni Ordu Stadımız, Türkiye'de tamamı devlet tarafından yapılan tek stat. Devletimize ait olan 19 Eylül Stadı'nın bulunduğu alanı ise devraldık. Yeni Ordu Stadı'nın inşası 2018 yılı Haziran ayında tamamlanacak. Stadımızın hizmete girmesi ile Haziran ayında, çevresiyle birlikte 66 dönümlük bir alanda kurulu olan mevcut 19 Eylül Stadı'nın yıkımını gerçekleştireceğiz. Mevcut stadın içerisindeki yeşil alan ve yürüyüş yolu aynen kalmak şartıyla sadece tribünleri ve etrafındaki yapıları yıkacağız" diye konuştu.

TARİHİ MİLLET DÜZÜ YAŞATILACAK 

Stadın yıkılmasının ardından kesinlikle yeni bir yapılaşmaya gidilmeyeceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Çocuklarımızın koşup oynayacağı, şehrimizin rahat bir nefes alacağı yeşil alanı ilimize kazandıracağız. 19 Eylül Stadı'nın Cumhuriyet Meydanı tarafına, tarihi Millet Düzü'nü canlandıracak, küçük bir saha yapmayı düşünüyoruz. Burada gezi alanı, yürüyüş alanı ve oturma grupları dışında hiçbir yapı olmayacak. Mevcut stadın yeşil alanı ve koşu yolu sabit kalmak şartıyla Boztepe'den bakıldığında muhteşem bir yeşil alanı ilimize kazandırıyoruz. Bu büyük projelerin gerçekleşmesinde bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımıza ve Hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.  
Editör: TE Bilisim