Meteoroloji Genel Müdürlüğü Samsun-Terme ile Ordu-Ünye, Fatsa ve Perşembe için 2 ayrı felaket uyarısı yaptı. 2 gün sürecek olan yağışlar için metrekareye 200 kg'lık yağış bekleniyor dedi.

METREKAREYE 200 KG'LIK YAĞIŞ

İlk uyarıda, "Halen Orta ve Doğu Karadeniz'de (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın 02.08.2018 Perşembe ve 03.08.2018 Cuma  günleri etkisini ve şiddetini artıracağı tahmin ediliyor. Bölgede Perşembe ve Cuma günleri görülecek yağışların, 48 saatlik süre zarfında Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) yerel olarak bazı il ve ilçelerde toplamda 100-200 kg/m2 yağış bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." denildi.

TAŞKIR UYARISI

Meteoroloji'nin ikinci uyarısı ise taşkın olacağı şeklinde geldi. "Son gerçekleşen yağışlar ve radardan elde edilen son görüntüler dikkate alındığında önümüzdeki saatlerde Samsun'un Terme ve Ordu'nun Ünye ilçelerinde ani taşkın riski bulunmaktadır. Dere yatağında bulunan köprü ve menfez çevrelerinde meydana gelebilecek taşkınlara karşı ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşlarımızın hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" dedi. 

Yüksek şiddette beklenen yağışların akşam saat 18:00'e kadar süreceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim