Ordu Valisi Tuncay Sonel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şanlı tarihindeki en büyük kahramanlık destanlarından birinin de Çanakkale Zaferi olduğunu belirten Vali Sonel, "Çanakkale Zaferi, cihanı hayrette bırakan gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin, Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzet-i nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk Milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir" ifadelerini kullandı.
 
"Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek, en kutsal görevimizdir" şeklinde açıklamasına devam eden Vali Sonel, "Son dönemde şanlı ordumuz ve güvenlik güçlerimiz, ülkemizin güvenliğini korumak, huzurunu sağlamak ve bekası için ülke sınırları içinde ve dışındaki terör yapılanmalarına son vermek amacıyla çeşitli harekâtlar ve operasyonlar başlatmıştır. Bu mücadeleler sırasında şehitlik mertebesine yükselen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler de yayınladığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesajında "Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milleti, tüm dünyaya Çanakkale geçilmez gerçeğini kabul ettirmiş ve bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkân vermemiştir. Tüm olumsuz koşullara rağmen iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zafer, İstiklal Harbi’mizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur" ifadelerini kullandı.  

Vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtladıklarını belirten Başkan Güler, "Kahraman ecdadımızın bize emanet ettiği mukaddes vatanımızı korumaya, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum" dedi.

ALTINORDU KAYMAKAMI KARAHAN: "TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN DESTAN"

Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan da yayınladığı mesajında, Çanakkale Destanı'nı yazan tüm kahramanları bir kez daha hürmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Çanakkale, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır. Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da timsalidir. Türk Milleti olarak, her daim 'Çanakkale geçilmez' dedirten atalarımızın mirasından ilham ve kuvvet alarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olacağız. Şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun" ifadelerini kullandı

BAŞKAN TÖREN: "ÇANAKKALE RUHUYLA AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ZORLUK YOKTUR" 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de yayınladığı mesajda, "Milletimizin kaderini tayin eden, hem şanlı tarihimizin hem de dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale zaferimiz, tarihte eşi olmayan emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla 'Şehitler Günü' olarak kabul ve ilan edilmiştir. Dün 'Çanakkale Geçilmez' diyen iradenin mirasçıları olan bizler; bugünde bağımsızlığımız, vatanımız ve bayrağımız için aynı inanç ve kararlılık ile mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüzü bütün dünyaya ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Çanakkale ruhuyla aşılmayacak hiçbir zorluğun olmadığını dile getiren Tören, "Aziz Milletimiz, kalbimizin en müstesna yerine konumlandırdığımız kahraman şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını ve bizlere miras bıraktıkları kutsal emanetleri yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, bizlerin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim