İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası hükmünün gerekçesi açıklandı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin 17 sayfalık gerekçeli kararında, sanık İmamoğlu'nun basın mensuplarının yönelttiği soruya verdiği cevap ile YSK üyelerinin onur, şeref, ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde hakaret ettiği anlatıldı.

Gerekçeli kararda, sanığın söylediği her sözün tüm Türkiye'de ve yurt dışında, basın aracılığıyla kolaylıkla duyulduğuna vurgu yapılarak "Takip edilen sanık tarafından bu şekilde, hakaret suçunun işlenmesi nedeni ile temel ceza belirlenirken TCK'nin 125/1-3-a maddesinde öngörülen seçimlik cezalardan hapis cezası tercih edilerek, temel ceza alt sınırdan uzaklaşılmak sureti ile belirlenmiştir." ifadesine yer verildi.

Altınordu Belediyesi'nde basın Onur Yılmaz'a emanet Altınordu Belediyesi'nde basın Onur Yılmaz'a emanet

ORDU'DAKİ HAKARET DAVASI DA GEREKÇELİ KARARA GİRDİ

Kararda, "Sanığın 'Tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır.' sözleri ile kurul halinde çalışan ve kamu görevi yapan YSK üyelerine karşı yapmış oldukları görevden dolayı, 'ahmak' demek sureti ile hakaret ettiği sabit görülerek, sanığın kişiliği, suçun işleniş şekli, meydana gelen zararının ağırlığı, sanığın yargılama sürecindeki davranışları, tüm dosya içeriği birlikte değerlendirilerek cezalandırılması cihetine gidilmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Gerekçeli kararda, sanık Ekrem İmamoğlu'nun, geçmişte "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan Ordu'da yargılandığı davada 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldığı hatırlatılarak bu kararın Yargıtay aşamasında olduğuna işaret edildi.

Editör: TE Bilisim