Konu Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı Olağan Toplantısı'nda gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Güler, Ordu için önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Güler toplantının başında yaptığı açıklamada, Ordu ili için bir deprem mastar planının hazırlanması gerektiğini ve meydana gelecek muhtemel bir depremde alınması gereken tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesine dikkat çekti.

"DEPREM MASTAR PLANI HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR"

Ordu'da bulunan birçok binanın depreme dayanıksız olabileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Acilen tedbir almamız gerekiyor. Allah göstermesin bir deprem meydana geldiğinde çok üzücü sonuçlar ortaya çıkabilir" dedi. Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

"Deprem konusunda Ordu'da bazı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Altınordu ilçemizde bulunan eski OSKİ binasında kuvvetlendirme yapalım dedik, fakat gördük ki, bina perişan bir vaziyette. Yani binanın güçlendirecek bir tarafı kalmamış. Betonu elinde un ufak olacak bir durumda. Bu binaları iyi ki boşaltmışız. Buradan bir genelleme yaparsak demek ki bu binanın benzerleri de ilimizde bulunuyor. Bizim acilen tedbir almamız gerekiyor. Bu daha evvel düşündüğümüz bir şeydi ama artık bunu ayan beyan görmüş olduk. Allah göstermesin bir deprem meydana geldiğinde çok üzücü sonuçlar ortaya çıkabilir. Tüm ilçelerimizin durumunu size rakamlarla verebilirim ama vermek istemiyorum. Çünkü bayağı can sıkıcı rakamlar. Rakamları konuşmanın bir alemi yok, direkt tedbir almamız gerekiyor. Kolları sıvayıp, işe girişmemiz lazım"

Yapılan bu ilk tespitler doğrultusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Güler, "Ordu'da oluşabilecek bir depremde; deprem öncesini, deprem anını ve deprem sonrasını iyi yönetmemiz gerekiyor. Bununla ilgili biz güzel bir çalışma hazırladık. Bunu da gündeme getirip ilçelerimizde aktif bir şekilde yapmamız lazım. Bunun için üniversiteler, STK'lar, yerel yönetimler, meslek odaları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere bunu ele alacak. Ordu'da binaların durum tespiti, risk analizi gibi çalışmalar ele alınacak. Burada işi kentsel dönüşümde dahil olmak üzere ele alınmasında yarar var" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim