Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince turizm sezonu öncesinde içlerinde Ordu'nun da bulunduğu 16 sahil ilinde suç örgütlerine 'Müsilaj' koduyla operasyon başlattı. 

OBB Başkanı Güler: "Av laf çok iş yapacağız" OBB Başkanı Güler: "Av laf çok iş yapacağız"

İçlerinde Ordu'nun da bulunduğu Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Giresun, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova ve Zonguldak'ta aylarca yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu 16 ilde 13 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah temin eden 17 suç grubundan toplam 315 şüpheli tespit edildi. 315 şüpheliden 230'u düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

ORDU'DA 11 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ 9'U GÖZALTINA ALINDI

Bu şüphelilere yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Ordu'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla 315 kişiden 9'unu Ordu'da gözaltına aldı. Aranan 1 şüphelinin cezaevinde olduğu tespit edilirken 1 kişiyi ise arama çalışmaları sürdürülüyor. 

VALİ SONEL: "9 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI"

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Çek-senet işleriyle uğraşan, işyeri kurşunlamak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silahlı tehdit, kasten yaralama gibi olaylarla şehrimizin huzurunu bozmak isteyen 9 şahıs emniyetimiz tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmışlardır. Adli süreç devam etmektedir" ifadelerini kullandı. 

TOPLAM 11 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, "Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan çalışma kapsamında 14 eylem gerçekleştirildiği tespit edilen suç örgütüne yönelik; 26.05.2022 günü 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Suç Örgütüne Üye Olmak, Nitelikli Yağma (Çek Senet Tahsilatçılığı), İşyeri Kurşunlama, Cinsel Saldırı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Kasten Yaralama, 6136 sayılı Kanuna Muhalefet (Ateşli Silah Bulundurma) ve Silahlı Tehdit' suçlarından 11 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon kapsamında 9 şüpheli yakalanmış, 1 şüphelinin cezaevinde tutuklu bulunduğu, 1 şüphelinin ise yakalamasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.  
 
Valilik, Emniyet ekiplerinin operasyon başlattığı adreslerde 4 adet silah, 19 adet mermi, 24 adet değişik ebat ve bıçaklarda bıçak ve balta ele geçirildiğini de ekledi.

Editör: TE Bilisim