Soğuk ve yağışlı havayla birlikte Ordu'nun tamamı beyaz örtüyle kaplanırken iç ve yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1.5 metreyi aştı. İl genelindeki ortalama kar kalınlığı ise 1 metre olarak ölçüldü. Özellikle Akkuş, Kumru ve Korgan'ın güney  kesimleri, Aybastı ve Mesudiye'nin güney kesimleri ile yüksek rakımı nedeniyle Kabadüz ilçelerinde kar kalınlığı 1.5 metreyi aştı. Belediye ekipleri ise 7/24 esasıyla kapalı olan yolları ulaşıma açmak için çalışıyor.

Marmara Bölgesi'nde etkisini gösteren etkili kar yağışı rüzgarın da şiddetiyle birlikte Ordu ve Doğu Karadeniz'e kadar ulaştı. Ordu'da kar yağışının yarın akşama kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü rüzgarın da etkisiyle Marmara Bölgesi'nden gelen ve Karadeniz'in batısından sonra orta ve doğu kesimlerinde etkili olan kar yağışının 15 Mart akşamına kadar etkili olacağını açıkladı. 

Meteoroloji ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı ile tipi şeklinde yağış, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısını yaptı. 

Editör: TE Bilisim