Ulubey yolu üzerinde akşam saat 20:00 sıralarında bir otel inşaatına beton dökümü sırasında iskele çöktü, 9 işçi enkaz altında kaldı.

Kazanın ardından olay yerine AFAD, UMKE ve Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sonunda enkaz altında kalan 9 işçiden 8'i yaralı olarak kurtarılırken, 1 işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. 8 işçi olay yerine gelen çok sayıda ambulans tarafından çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, hayatının kaybeden işçinin Kabataş nüfusuna kayıtlı Raif Taş olduğu öğrenildi. İşçinin enkaz altından çıkarılan cansız bedeni, Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

YEDİYILDIZ'DAN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'dan yazılı bir açıklama geldi. Yediyıldız, kazada hayatını kaybeden işçinin Kabataş nüfusuna kayıtlı Raif Taş olduğunu belirterek, "Altınordu'da inşaatı devam eden otelin iskelesinin çökmesi sonucu 1 çalışan hayatını kaybetmiş 8 işçimiz yaralanmıştır. Hayatını kaybeden Kabataşlı hemşerimiz Raif Taş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi. 

VALİLİKTEN RESMİ AÇIKLAMA

Kazaya ilişkin Ordu Valiliği'nden de yazılı bir açıklama geldi. Ordu'da son günlerine geçiren Vali Seddar Yavuz'un da olay yerine gittiği kazayla ilgili olarak, "14.06.2020 Pazar günü (bugün) saat 20.00 sıralarında, Altınordu ilçesi Yenimahalle Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapımı devam eden bir otel inşaatında table betonu dökümü sırasında iskele çökmesi olayı meydana gelmiştir.  Olayın haber alınmasıyla birlikte AFAD, İTFAİYE ve UMKE ekipleri olay yerine sevk edilmiş ve hızlıca arama-kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Arama-kurtarma ekipleri tarafından enkazdan 8 işçi yaralı olarak kurtarılmış, 1 işçinin ise cansız bedeni  çıkarılmıştır. Yaralanan işçiler Altınordu ilçemizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma adli ve idari makamlarca sürdürülmektedir" denildi.

VALİ YAVUZ VE BAŞKAN GÜLER'DEN TAZİYE

Ordu Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Otel inşaatında table betonu dökümü esnasında meydana gelen çökmede 8 kardeşimiz yaralanmış, bir kardeşimizde hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet , yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de yaptığı açıklamanda, "Altınordu ilçemizde yapımı devam eden bir otel inşaatında meydana gelen göçükte maalesef bir işçi kardeşimiz vefat etmiş, bir işçi kardeşimiz de yaralanmıştır. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar, yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

VALİ YAVUZ YARALI İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Feci kazanın ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz, enkaz altından çıkarılan ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek acil şifalar diledi.

Editör: TE Bilisim