Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Altaş Tv'de Funda Altaş Şimşit'in hazırlayıp sunduğu "Ordu'yu Yönetenler" programının canlı yayın konuğu oldu. Ordu'yu özellikle sadece 3 ay değil, 12 ay yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi misyon edindiklerini belirterek, bununla ilgili olarak toplam 155 destinasyon alanı belirlediklerini açıkladı. 

"ORDU GURUR DUYULUR BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ"

Güler, "Çağlayanlar, kanyonlar, yaylalar. Ordu için daha önce 3 aylık bir Ordu deniyordu. Haziran, Temmuz, Ağustos. Fındığını toplayan gidiyordu. Şimdi ona biz bir 9 ay daha ekledik. Yani dolayısıyla kışın da Ordu güzel. Çambaşı Yaylası, bungalov evler, yaylalarda karla birlikte yaşamak. Kar festivalleriyle esnaf para kazanmaya başladı. Yeni bir sektör çıktı. Şimdi bunlarla Dünya çapında bir merkez oluşturuyoruz. Tıpkı Avusturya'daki İnnsbruck gibi. Bunları yapıyoruz. İnnsbruck'da da 14 bin Ordulu var. Bir yandan İstanbul'un ikinci nüfusu Ordu. Yani, bir Ordu da İstanbul'da var. Şimdi bu pandemiden dolayı gelenlerin bir kısmı dönmedi. Bu güzellikleri bırakıp, apartman dairelerine sıkışmak istemediler. Şimdi biz onların su ihtiyaçlarını, şehircilikle ilgili çalışmalarını, kentsel dönüşümlerini yapıyoruz. Yani burası yaşanabilir, kentiyle gurur duyulur bir şehir haline geldi" ifadelerini kullandı.  

"ORDU'DA GEZİ OLAYI DENEMESİ YAPILDI"

Tüm bu çalışmaları yaparken bir takım sorunlarla da karşılaştıklarını belirten Başkan Güler, ilk kez bu kadar net ve kesin konuştu, oluşturulan suni gündemlerle Ordu'da Geziy Olayı denemelerinin yapıldığını söyledi. 

İşte o açıklamalar:

"Suni gündemlerin hepsini bir kenara ittik, ama dediğim gibi kolay değil bu işler. Geldiğimiz günden beri karşılaştığımız her olayın bunlarla ilgili olduğunu görüyorum. İlk günden itibaren karşılaştığımız zorluklar. Mesela sokak hayvanları her yerde var, ama Ordu'da sorun oldu. Çöp her yerde var, Ordu'da sorun oldu. Bir Gezi Olayı denemesi yapıldı, onu da başardık çok şükür. Şimdi suyla ilgili olan bazı suni gündemler var, onlarla ilgili çalışmaları tamamlıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla çok modern bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz."

Editör: TE Bilisim