Şiddetli rüzgar Ordu'da birçok ev, işyeri ve ahırların çatıları uçarken, 10'un üzerinde araç zarar gördü, Korgan'da bir kişi uçan çatının altında kaldı. 

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ordu ve Giresun için son dakika uyarısı yaptı, akşam saat 18:00'e kadar su baskını, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyardı. İşte o açıklama:

"Ordu ve Giresun çevrelerinde yarın beklenen yağışların, kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) yağmur ve sağanak, 200 m. ve üzeri rakımlı yerlerde ise yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek su baskını, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

KORGAN'DA 1 KİŞİ YARALANDI

Şiddetli fırtına Ordu'nun Korgan ilçesinde ev, işyeri ve ahırların çatılarını söktü, elektrik hatlarına büyük oranda zarar verdi. İlçeye bağlı Karakışla Mahallesi'nde 46 yaşındaki Emine Argun, evinin çöken çatısının altında kaldı. Yaralanan talihsiz kadın, 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne sevk edildi. Emine Argun'un vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.  

VALİ YAVUZ'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' AÇIKLAMASI

Ordu Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Kıymetli Ordulu Kardeşlerim, İlimizde devam eden kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle bazı binaların çatılarında hasarlar meydana gelmiştir. Dikkatli ve tedbirli olunması muhtemel üzücü olayları engelleyecektir. Geçmiş olsun" dedi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Fırtına ve etkili kar yağışı nedeniyle Ordu Valiliği il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Valilik, rüzgar ve fırtınanın devam edeceğini de açıkladı.

FIRTINANIN HIZI 130 KM'YE KADAR ULAŞTI

Ordu'da il genelinde yaşanan fırtınalı gecenin bilançocusunu ise Ordu Valiliği açıkladı. 

İşte o açıklama...

"İlimiz genelinde, 15.01.2019 Salı günü akşam saatlerinde başlayan rüzgarın, yer yer 130 km/h hıza ulaşması sonucu meydana gelen fırtına nedeniyle hasarlar oluşmuştur. Yapılan ilk tespitlere göre; 12 ilçemizde, 10 kamu binası, 30 vatandaşımıza ait meskenlerin çatı ve pencerelerinde, 7 araçta hasar meydana gelmiştir. 3 vatandaşımız soba zehirlenmesi, 1 vatandaşımız ise üzerine çatı düşmesi sonucu hafif şekilde yaralanmış olup, genel durumları iyidir. Hasar tespit çalışmalarına, 16 Ocak 2019 Çarşamba gününden (bugün) itibaren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, YİKOB ve AFAD tarafından oluşturulan 5 teknik ekiple başlanacaktır. YEDAŞ ile yapılan koordinasyon sonucu, 436 mahalleye, 1.243 trafoda oluşan arıza nedeniyle enerji verilemediği anlaşılmıştır. Kesintilerin giderilmesi için ekipler tarafından çalışmalara devam edilmektedir."

Editör: TE Bilisim