Aileleri ve yakınları tarafından Yozgat'taki hastanelerden alınan Göksu Akyel (14) ve Sinem Aksu'nun (12) cenazesi, ilk olarak Altınordu ilçesindeki Karşıyaka ve Şirinevler mahallelerindeki evlerine getirildi. 

Burada helallik alınmasının ardından Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı oyuncusu Göksu Akyel için Ordu Lisesi'nde, Sinem Aksu için de 60'ıncı Yıl Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Milli Eğitim İl Müdürü Kutlu Tekinbaş, Gençlik ve Spor İm Müdürü Mustafa Genç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Göksu ve Sinem'in özgeçmişlerinin okunup dua edildiği törenlerde, helallik alındığı sırada sporcuların aileleri, öğretmenleri ve arkadaşları gözyaşlarını tutamazken, Sinem Aksu'nun annesi "Tatlım benim, biz seni nasıl bırakacağız tatlım benim. Bu okullara böyle mi gelecektin benim gülüm" diyerek hayata çok erken veda eden kızının arkasından gözyaşı döktü. Genç sporcuların arkadaşlarının gözlaşına boğulduğu törenlerde, sınıflarındaki sıralarına kırmızı karanfiller bırakıldı. 

Törenlerin ardından Göksu Akyel'in cenazesi toprağa verilmek üzere Aybastı ilçesine, Sinem Aksu'nun cenazesi ise Gürgentepe ilçesine götürüldü.

Türkiye Hentbol Kadınlar 2'nci Ligi'nde mücadele eden Ordu Gençlebirliği Spor Kulübü sporcuları, C Grubu'nda aynı gün oynanacak olan Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar GSK müsabakasına giderken, içinde bulundukları minibüs şarampole yuvarlanmış, 2 sporcu hayatını kaybetmiş 15 kişi de yaralanmıştı. 

Editör: TE Bilisim