Yoğun kar geliyor. Bugün saat 12:00'den Çarşamba günü saat 23:00'e kadar sürecek olan kar yağışı nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, ani sel ve su baskınları konusunda uyardı. 

Yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Samsun ve Ordu'daki yağışların, 150 metre üzerindeki rakımlı yerlerde 15.02.2021 Pazartesi öğle saatleri itibariyle kar yağışı şeklinde; sahilden 150 metre rakıma kadar olan yerlerde ise Pazartesi akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkisini artıracağı ve zaman zaman kuvvetli olmak üzere 17.02.2021 Çarşamba gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışlarının sahil kesiminde hafif kar örtüsü, iç ve rakımı 50 metrenin üzerindeki yerlerde ise kuvvetli ve yoğun kar örtüsü (20-60 cm) yapması bekleniyor.

Zaman zaman tipi şeklinde yağacak yoğun kar yağışları, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile sahil kesimlerindeki kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, kar birikmesi nedeniyle çatı/tente çökmesi, ağaç dallarının kırılması vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Editör: TE Bilisim