Altınordu Belediyesi, motorlu araçlara sahip temizlik ekiplerinin yanı sıra bu kez de farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Özellikle Altınordu'da araç trafiğine kapalı alanların sayısı artınca bu kez 'Bisikletli Temizlik Timi' kuruldu.

Altınordu Belediyesi temizlik araçlarının giremediği bölgelerin sayısının artmasıyla birlikte hayata geçirdiği uygulamayla hem zaman, hem de ekonomik olarak tasarruf hedefliyor. Uygulama aynı zamanda sokaklarda görevli olan temizlik görevlilerinin işini de kolaylaştırıyor. Bisikletli Temizlik Timi'yle pandemi döneminde şehirde hayata geçirilen hijyenik ve temassız bir uygulama olan 'direk tipi çöp'lerin toplanması ve aynı zamanda tıbbi atık kutuları ile sıfır atık ünitelerinin gün içerisinde kontrolü ve toplanması da daha hızlı ve kolay olacak. İlk etapta 10 bisiklet ile başlatılan uygulama, şehir genelinde yaygınlaştırılacak. 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "Bisikletli Temizlik Timi uygulamamız hem şehrimizin temizliği için gece gündüz demeden özveriyle çalışan emekçi kardeşlerimiz için bir kolaylık, hem de çevreci bir uygulama olarak bir farkındalık oluşturdu. Çevreyi ve doğayı korumak aynı zamanda Altınordu'lu hemşerilerimizi temiz bir şehirde yaşatma kararlılığımız ile çalışmalarımızı arttırarak devam ettiriyoruz. Çevre ve doğa dostu bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını da  yaygınlaştırmak ve bisikleti şehirde ulaşımın bir parçası haline getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim