Ordu'nun Fatsa ilçesinde serinlemek için denize giren genç gözden kayboldu. Şanlıurfa'dan kente fındık hasadı için gelen 17 yaşındaki Haydar Karataş'ın, Bolaman Mevkii'nde serinlemek üzere denize girdi. 

Bir süre sonra Karataş'ın suda çırpındığını gören çevredeki vatandaşlardan 55 yaşındaki Teyfik Mutlu genci kurtarmak için denize atladı. Azgın dalgalar arasında boğulma tehlikesi geçiren Mutlu, vatandaşların da yardımıyla kıyıya çıkarılarak Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Bölgeye jandarma, polis, Büyükşehir Belediyesi, AFAD, sahil güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Haydar Karataş'ın bulunması için arama çalışması yürütüyor.

Öte yandan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Kaymakam Yaran, yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'dan fındık toplamak için ilçemize gelen mevsimlik tarım işçilerinden denize giren 17 yaşındaki bir kişi, boğularak denizde kayboluyor. Bütün ekiplerimiz ile arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Bu gencimizi kurtarmak için boğulma tehlikesi geçiren vatandaşımız ise sağ olarak denizden çıkarıldı. Hayati tehlikesi yok" ifadelerini kullandı.

DENİZDE İKİNCİ KAYIP VAKASI OLDU

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Çaka Sahali'nde yine Şanlıurfa'dan fındık toplamak için Ordu'ya gelen 17 yaşındaki Mehmet Zencirci boğularak denizde kaybolmuş, 11 Ağustos'tan bugüne izine rastlanmamıştı. 

Editör: TE Bilisim